“Engelliler Haftası” ve “Aile Haftası” Kapsamında Farkındalık Yürüyüşü Gerçekleştirildi

GÜNCEL - 15-05-2024 19:40

Engelliler Haftası ve Aile Haftası kapsamında engelli bireylerden oluşan bando takımı eşliğinde farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi.

Uşak Valiliği tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında katılımcılar yürüyüş için eski Uşak Belediyesi hizmet binası önünde toplandı.

Yürüyüşe katılanlar, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Bando Takımı eşliğinde İsmet Paşa Caddesi'nden 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'na yürüdü.

Yürüyüşe Vali Dr. Turan Ergün, Vali Yardımcısı Burak Bozkurt Gürses, Belediye Başkan Vekili Yüksel Doğan, İl Jandarma Komutanı Fahri Semiz, kurum müdürleri, engelli dernek temsilcileri ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı. 

Yürüyüş sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Dr. Turan Ergün, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin engelli vatandaşlara ve aileye yönelik hukuki anlamda düzenlemeler yaparak kurumsal yapılanmaları gerçekleştirdiğini kaydetti. Vali Ergün konuşmasında “Son 10 yıla baktığımızda engelliler ile ilgili Anayasa’daki pozitif ayrımcılık, işe girişte kolaylık, engellilerin bina ve sosyal alanlara erişiminde engellerin kaldırılmasına yönelik yükümlülükler, emeklilikte kolaylıklar, evde bakım hizmetleri gibi hizmetler gerçekleştirildi. Uşak’ta 2 bin 291 engelli ailemiz var. Engelsiz Yaşam Merkezlerimizde 93 vatandaşımız hizmet alırken, 3 özel bakım merkezinde 269 vatandaşımız Devlet gözetiminde ve desteğinde hizmet almaktadır. Evde bakım hizmetleri kapsamında Uşak’ta 2023 yılında 2 bin 110 kişi yararlanmış ve geçen yıl evde bakım hizmetinde Devletimizin ödediği para 117 milyon TL’ dir. Yine 2023 sosyal ve ekonomik destek anlamında 20 milyon TL’ ye yakın bir destek sağlandı” ifadelerini kullandı. Öncelikle engelli hususun zihinlerden kaldırılması gerektiğine dikkat çeken Vali Ergün “Engellilerin sosyal hayata katılımına destek olmak hem kültürümüzden hem yasal düzenlemelerden hem de örf ve adetimizden gelen bir görevdir. Biz bunu böyle görürsek bu engellerin hepsini aşmış oluruz. Ve son söz olarak da: Biz Engel Olmayalım Yeter” ifadelerini kullandı.  Program, katılımcıların havaya balon bırakmasıyla son buldu.

Günün Diğer Haberleri