İzmir’de yüzlerce çocuk iyilik peşinde koştu

GÜNCEL - 29-04-2024 11:38

 

Tedavi için geldikleri İzmir’de ortalama bir yıl süreyle kalan kanser hastası çocuklar ve ailelerine ev açan İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneğinin 5. Geleneksel 23 Nisan Çocuk Koşusu yüzlerce çocuğu buluşturdu. “Koşamayan kardeşlerim için koşuyorum” sloganıyla Mavişehir’deki Semra Aksu Atletizm Parkı’nda koşan çocuklar hayatlarının zor dönemindeki akranlarına destek çağrısında bulundu. Tedavi için zorunlu olarak İzmir’e gelen, kalacak yere ve sıcak bir dostluğa ihtiyaç duyan ekonomik olanakları kısıtlı kanser hastası çocuklar ve ailelerinin 20 yıldır yanında olmayı sürdüren İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği tarafından düzenlenen Çocuk Koşusu, İzmir’in yanı sıra çevre iller ve İstanbul’dan da koşucu minikleri ağırladı. İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği 5. Geleneksel Çocuk Koşusu’nda 4 – 15 yaş arası yüzlerce çocuk Semra Aksu Atletizm Parkı pistlerini doldurdu. Ayrıca parkın çevresine kurulu stantlarda çocuklar için yüz boyama, balon, animasyon ve yaratıcı drama etkinlikleri ile el emeği ürünler yer aldı. Gün boyu süren etkinlik Karşıyaka Belediyesi’nin katkıları ve çeşitli markaların destekleriyle gerçekleştirildi.
11 yaşındaki şampiyon atlet de koştu

11. yaşına çeşitli ulusal koşularda beş şampiyonluk sığdırmış bulunan Levent Ege Acarer, İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği 5. Geleneksel 23 Nisan Çocuk Koşusu için memleketi İstanbul’dan İzmir’e geldi. Koşamayan kardeşleri için koşan Acarer, iyilik peşinde attığı adımlar için bir bağış kampanyası düzenledi ve böylelikle 50 bin TL’yi aşkın bağış topladı.

20 yılda binden fazla aileye hizmet verildi

Etkinlikte konuşan İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği Başkanı Sevil Ozan şunları söyledi:
“Derneğimiz bu yıl 20. yaşını kutluyor ve bugüne dek binden fazla aileye hizmet vermiş bulunuyoruz. Hayatlarının bu zor döneminde tanımadıkları bir şehirde, kalacak yerleri ve uzanacak elleri olmadan, sıfır moralle iyileşmeleri ne kadar zorsa, bağışçı ve gönüllülerimiz sayesinde onlara uzattığımız sıcak dostluk eliyle iyileşmelerinin de bir o kadar kolay olduğunu görüyoruz. Bugün ‘koşamayan kardeşleri için koşan’ çocuklarımız ve ailelerine sundukları katkılardan ötürü içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Daha fazla aileye umut olmak için daha fazla gönüllü ve bağışçının katkısına ihtiyacımız var.”

 

 

Günün Diğer Haberleri