"UŞAK EĞİTİM SENDİKALARI ŞİDDETE KARŞI BİR ARAYA GELDİ: 'EĞİTİMDE ŞİDDETİ DURDURMAK İÇİN SESİMİZİ YÜKSELTİYORUZ!'"

GÜNCEL - 10-05-2024 13:27

İstanbul'da Özel Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Oktugan'ın öğrencisi Yusuf K. tarafından silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, eğitim alanında şiddeti durdurma çağrıları giderek yükseliyor. Uşak'ta bulunan eğitim sendikaları da bu seslere katılarak, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda bir araya geldi.

Eğitim Sendikaları, Uşak Kent Meydanı'nda düzenledikleri basın açıklamasında, eğitim alanındaki şiddetin durdurulması için yetkililere seslendi. Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Deniz Ertunç, yaptığı açıklamada, eğitim emekçilerinin ve öğrencilerin can güvenliğinin sağlanması gerektiğini vurguladı. Ertunç, "Okullarda yaşanan şiddetin ve eğitim emekçilerine yönelik saldırıların önlenebilmesi, öncelikle her fırsatta eğitim emekçilerini hedef haline getiren politika ve uygulamalara son verilmesinden geçmektedir" dedi.

Eğitim sendikaları, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni acilen harekete geçmeye ve eğitimde şiddetin önlenmesi için yasal düzenlemeler yapmaya çağırdı. Sendika temsilcileri, eğitim kurumlarında şiddetle mücadele için somut önlemlerin alınması gerektiğini belirtirken, eğitim emekçilerinin can güvenliğinin sağlanması için bir eylem planı oluşturulmasını talep etti.Basın açıklamasında bir araya gelen eğitim ve bilim emekçileri, birlik ve dayanışma içinde hareket ederek, eğitim alanındaki şiddetin son bulması için kararlılıkla mücadele edeceklerini ifade etti.

 

Günün Diğer Haberleri