Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), Uşak'taki tekstil sektöründeki firmaların uluslararası pazarlarda rekabet güçlerini arttırmak ve sürdürülebilir bir ihracat yapısı oluşturmak amacıyla başlattığı proje kapsamında Polonya'ya bir iş gezisi düzenledi. Proje, Ticaret Bakanlığı tarafından destekleniyor.
Heyetin başkanlığını UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir üstlendi ve Varşova Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş'a gerçekleştirilen ziyaretle başladı. Büyükelçi Denktaş, Türk tekstil sektörünün Polonya ile işbirliği potansiyelini değerlendirmek üzere yapılan bu ziyaretin önemine vurgu yaptı.
Proje kapsamında yer alan firma temsilcileri, ticari ilişkilerin kurulmasına olanak sağlayan önemli bir platform olan 9. Fast Textile Uluslararası Tekstil Fuarı'na katıldı. Fuar, 45 ülkeden 600 uluslararası firmanın bir araya geldiği büyük bir buluşma noktası oldu. Türk tekstil sektörü, kalitesi ve çeşitliliğiyle fuara damgasını vurarak uluslararası alanda dikkat çekti.
UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, fuarın ve gerçekleştirilen ikili iş görüşmelerinin başarıyla tamamlandığını belirterek, "Uşak tekstil sektörü, sürdürülebilir rekabet ve uluslararası işbirlikleri konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu tür etkinlikler, sektörümüzün uluslararası alanda daha fazla tanınmasına katkı sağlıyor" dedi.
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, projenin başarılı bir şekilde sürdüğüne olan inancını dile getirerek, katılımcı firmalara verdikleri destekle Türk tekstil sektörünün yurtdışındaki etkinliğini artırmaya devam edeceklerini belirtti.