Uşaklı kadınlar, son dönemde artan kadın cinayetlerine tepki göstermek amacıyla bir araya geldi. Özellikle İstanbul-Fatih'te Semih Çelik tarafından öldürülen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'in yanı sıra Uşak'ın Eşme ilçesinde erkek arkadaşı tarafından öldürülüp ormana gömülen Pelin Karaca'nın trajik ölümleri, kentteki tepkileri artırdı.
Uşaklı kadınlar adına basın açıklamasını yapan Sıla Uludağ Gürler, son dönemde yaşanan kadın cinayetlerine sert tepki gösterdi. Gürler, “Her gün şiddet görüyor, tacize ya da tecavüze uğruyoruz. Katledilen her kadının sorumlusu, kadın düşmanı politikalarıyla yaşamımızı tehdit eden iktidardır. Kadın cinayetlerinin faillerini cezasız bırakan bu sistem, adalet yerine erkek egemen bir düzeni sürdürüyor" dedi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın 'sıfır tolerans' açıklamasını eleştirerek, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinin ve 6284 sayılı yasanın tartışmaya açılmasının kadınların güvencesiz bırakılmasına yol açtığını vurguladı.
Gürler, 2024'ün ilk sekiz ayında 261 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü, 164 kadının ölümünün ise hala şüpheli olduğunu ifade etti. "Bu ölümler, çoğunlukla kadınların boşanma, barışma, evlenme ya da ilişkiyi reddetmeleri sonucunda, tanıdıkları erkekler tarafından işleniyor. Uşak'ın Eşme ilçesinde bir kız kardeşimiz olan Pelin Karaca’nın da erkek arkadaşı tarafından öldürülüp ormana gömülmesi, bu acı tabloyu bir kez daha gözler önüne serdi" diye konuştu.
Kadınlar, “Adalet Biziz, Susmayacağız” sloganlarıyla protestolarına devam ederken, Pelin Karaca’nın faillerinin bir an önce adalet önüne çıkarılmasını talep etti. Uşaklı kadınlar, kadın cinayetlerine karşı mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti.