SİYASET
Giriş Tarihi : 10-05-2024 16:51

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hilal Samancı: "Gazze'de Anne Olmak"

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hilal Samancı:

Uşak'ta, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasında, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Avukat Hilal Samancı, Filistin'de yaşanan zulmü ve annelerin çektiği acıları dile getirdi.

Samancı, anneler gününün yaklaşmasıyla birlikte dünya genelinde tatlı bir telaş yaşanırken, Filistin'de, özellikle Gazze ve Refah'ta yaşanan soykırımın annelik duygusunu daha da zorlaştırdığını vurguladı. Basın açıklamasında, Türkiye'deki annelerin sevgi ve şefkatle çocuklarına kucak açarken, Gazze'deki annelerin ise çocuklarına bir lokma ekmeği bile dört gözle bekledikleri belirtildi.Samancı, şunları söyledi: "Her can tek, her can biriciktir. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında binlerce kişi yaşamını yitirdi. Bu acı tabloya baktığımızda, ölenlerin büyük bir kısmının kadın ve anne olduğunu görüyoruz. Kayıp ve akıbeti belirsiz binlerce kadının yanı sıra, yaşam mücadelesi veren, çocukları için hayata tutunmaya çalışan annelerin sayısı da oldukça fazla."

AK Parti Uşak İl Başkanı Himmet Yaşar ve AK Parti Uşak Milletvekili Avukat Fahrettin Tuğrul'un da katıldığı basın açıklamasında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uluslararası platformlarda sivillerin hedef alınan saldırıları kınadığı ve çocuklar başta olmak üzere sivillerin korunması için çaba sarf ettiği vurgulandı.

Samancı, İsrail'e ateşkes çağrısında bulunarak, "Bu zulüm daha ne kadar sürecek? İsrail, kanlı ellerini sivillerin, annelerin, çocukların üzerinden çekmelidir" dedi.

Basın açıklamasına katılan AK Parti üyeleri, Türkiye'nin Filistinli annelerin yanında olduğunu ve her platformda desteklerini sürdüreceğini belirtti.

AdminAdmin