ÇAMYUVA OKULU TADİLATI İÇİN TEŞEKKÜR MESAJI
Seyfi Paksoy, ziyaret sırasında Uşak Merkez Çamyuva Köyü İlkokulu’nun tadilatında emeği geçen İl Özel İdare yetkililerine ve Çamyuva Muhtarı Mehmet Arslan’a teşekkürlerini iletti. Tadilatın tamamlanmasıyla köy çocuklarının daha iyi şartlarda eğitim alacaklarına dikkat çeken Paksoy, eğitim yatırımlarının önemine vurgu yaptı.
Paksoy, köy okullarının yeniden faaliyete geçirilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:
“Eğitim, her bireyin temel hakkıdır ve bu hakkı köylerde yaşayan çocuklarımız için de en iyi şekilde sağlamalıyız. Çamyuva Okulu’nun tadilatı, bu yönde atılmış önemli bir adımdır. Bu çalışmada desteklerini esirgemeyen İl Özel İdare’ye ve muhtarımıza teşekkür ediyorum. Tek dileğimiz, tüm köy okullarının yeniden açılarak çocuklarımızın kendi köylerinde eğitim alabilmelerinin sağlanmasıdır.”
KÖY OKULLARI VE EĞİTİMDE EŞİTLİK VURGUSU
Paksoy, kapanan köy okullarının yeniden açılmasının kırsal bölgelerde eğitimde fırsat eşitliği sağlamak açısından kritik önem taşıdığını dile getirdi. “Köy okulları, yalnızca çocukların eğitim aldığı yerler değil, aynı zamanda köylerimizde sosyal hayatın canlı tutulduğu merkezlerdir. Bu nedenle köy okullarını yaşatmak ve yeniden işler hale getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Paksoy, köylerde eğitim olanaklarının iyileştirilmesinin genç nesillerin geleceği açısından hayati bir öneme sahip olduğunu ifade etti.
YERİNDE TESPİT VE ÇÖZÜM İÇİN BÖLGE ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR
CHP’li il genel meclis üyeleri, kırsal bölgelerde yerel halkla bir araya gelerek sorunları yerinde tespit etmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu ziyaretlerin, hem halkla iletişimi güçlendirdiği hem de sorunlara hızlı çözümler üretilmesine katkı sağladığı belirtiliyor.
Paksoy, bu ziyaretlerin devam edeceğini ifade ederek, “Bölge halkının talep ve beklentilerini dinlemek bizim öncelikli görevimizdir. Halkımızla birlikte daha güçlü ve kalkınmış bir gelecek inşa edeceğiz” dedi.
KIRSAL KALKINMA VE SOSYAL DAYANIŞMA İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Ziyaretlerin ardından yapılan değerlendirmelerde, kırsal bölgelerde sosyal dayanışmanın artırılması ve kalkınmanın desteklenmesi gerektiği vurgulandı. Paksoy, köylerde gerçekleştirilen her bir çalışmanın, yerel kalkınmaya ve toplumsal refaha doğrudan katkı sağladığını belirtti.
CHP’li meclis üyelerinin bu tür ziyaretlerinin, köylerdeki sorunların çözümü ve halkın ihtiyaçlarının karşılanması açısından büyük önem taşıdığı ifade edilirken, bölge halkı da bu çalışmaları memnuniyetle karşıladı.