GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-09-2022 18:36

19 Eylül Gaziler Günü" münasebetiyle yemek programı düzenlendi

Vali Dr. Turan Ergün ve eşi Hülya Ergün hanımefendi, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle şehit aileleri, gazi ve aileleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

19 Eylül Gaziler Günü

Özel bir düğün salonunda gerçekleştirilen yemeğe Vali Dr. Turan Ergün ve eşi Hülya Ergün Hanımefendi’nin yanı sıra Milletvekilleri Mehmet Altay, İsmail Güneş, Özkan Yalım, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, protokol üyeleri, kurum müdürleri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Şehitler ve ebediyete intikal etmiş gaziler için Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan yemek programında konuşan Vali Dr. Turan Ergün “Mensubu bulunduğumuz İslam inancında şehitlik ve gazilik mertebesine çok önemli bir değer verilmiştir. Öyle ki şehitlerimiz için onların ölmediği diri oldukları ifade edilir. Her Türk bu onura kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, millî marşı, soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır. Çünkü millî karakterimizde olan bu duyguların, ulusumuz ve halkımız için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır" dedi.

Vali Dr. Turan Ergün şehit yakınları ve gazilere hitaben konuşmasına şöyle devam etti; "Sizler, her biriniz bu kahramanlığın seçkin temsilcilerisiniz. Şehit olan gazi olan eşleriniz, evlatlarınız, babalarınız sizin ve bizim ortak değerlerimizdir. Şehitlerimiz ile aynı safta aynı kararlılıkla ve imanla mücadele eden, bugün göğsünde şeref nişaneleriyle gaziliğin şerefini aynı iman ile temsil eden sizlersiniz. Dün olduğu gibi bugün de aynı inançla, aziz vatanın birliğine, dirliğine, bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı hep birlikte kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Bu kutsal toprakların her sokağında, her mahallesinde vatanı için milleti için canlarını seve seve verecek vatansever halkımızın olduğunu biliyoruz ve bununla gurur duyuyoruz.”

Vali Dr. Turan Ergün’ün konuşmasının ardından program İl Müftüsü Kazım Güzel’in yaptığı dua ile sona erdi.

 

AdminAdmin