GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-09-2022 14:10

CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ YALIM: ŞEKER PANCARI FİYATI DÜŞÜK OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi( CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım açıklanan şeker pancarı fiyatının yetersiz olduğunu belirterek, fiyatın artırılması için gerekli çalışmayı yapacaklarını söyledi.

CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ YALIM: ŞEKER PANCARI FİYATI DÜŞÜK OLDU

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, 7'nci kez kapılarını açan Uşak 7'nci Tarım, Hayvancılık ve Teknoloji Fuarının açılışa katıldı. Fuarın açılışında katılımcılara hitap eden Millletvekili Yalım çiftçilerin sorunlarına değindi. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de pandemiden sonra toprağın, ürünün, tarımın, hayvancılığın önemini bir kez daha anladıklarını söyleyen Yalım, "Bunu da anlamaya devam ediyoruz. Tabi bunları anlarken de yapmamız gereken görevleri de eksiksiz bir şekilde yapmamız gerektiğini bir kez daha toprak ana bize anlattı. Vatandaşımızın evde bulunduğu süre içerisinde sadece buzdolabına giderek haşır neşir olduğunu hiçbir zaman unutmadık." dedi.
TARIMDA YENİDEN LİDER ÜLKE OLACAĞIZ
Geçmişte Türkiye'nin kendini besleyen yedi ülkeden bir tanesi olduğunu ama bunun geride kaldığını ifade eden Yalım, "İnşallah önümüzdeki süreçte hep birlikte yapmış olduğumuz çalışmalarla tekrar bu ülkeyi dünyada lider ülkelerden bir tanesi haline kendi kendini besleyen hale getireceğiz.Çiftimizin en önemli gideri tabi ki mazot, mazotu gerçekten bugün ÖTV'siz, KDV'siz bir şekilde çiftçimize vermeliyiz. Üzerindeki ÖTV'yi ve KDV'yi kaldırdığımızda yüzde 50 bir indirim olacaktır. Yani 12 liraya kadar düşürdüğümüzde çiftçimizin eli kuvvetlenecektir. Gübre fiyatlarını da indirmemiz gerekiyor. Yem aynı şekilde hayvancılığın ana besin kaynaklarından bugün 50 kilogram bir yemin torbası 350 liradan başlıyor. Aynı şekilde tohumun torbası 750-800 liradan başlıyor. Yani sonuçta üretimi desteklememiz için yapmamız gereken çok şey var." diye konuştu.
 AVRUPA'DA ÇİFTÇİ VEZİR, TÜRKİYE'DE REZİL
 Uşak'taki şeker fabrikasının ilk temeli atılan fabrikalardan biri olduğunu belirten Yalım, "Açıklanan şeker pancarı fiyatı bence düşük oldu. İnşallah bunun da yükseltilmesiyle alakalı gerekli çalışmaları yapacağız. Bugün 1800 lira ile 2000 liradan aşağı olmaması gerekirdi. Köylü milletin efendisiydi ama maalesef bu bitti. Avrupa'daki çiftçi vezir Türkiye'deki çiftçi rezil bu yüzden gereken desteği vereceğiz. Türkiye'deki çifçiyi de vezir yapmak için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

AdminAdmin