GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-02-2023 09:30

Deprem sonrası Uşak Valisi Dr. Turan Ergün başkanlığında yapılan toplantı çerçevesinde yapılan çalışmalarla ilgili açıklamadır.

Deprem sonrası Uşak Valisi Dr. Turan Ergün başkanlığında yapılan toplantı çerçevesinde yapılan çalışmalarla ilgili açıklamadır.

Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde saat 04.17 de meydana gelen ve birçok ilimizi etkileyen 7.4 büyüklüğündeki deprem sonrasında en yüksek seviyede acil durum olan 4. seviye alarm ilan edilmesiyle birlikte Vali Dr. Turan Ergün başkanlığında Belediye Başkanı ve İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyelerinin katılımıyla Güvenlik ve Acil Durumlar Merkezi (GAMER) Müdürlüğünde toplanılmış; ilimizden afet bölgesine gidecek arama kurtarma ve yardım ekiplerinin koordine edilmesine yönelik kararlar alınmıştır.


Bu kapsamda;
AFAD Müdürlüğüne ait 16 Personel ve 2 araç;
İl Sağlık Müdürlüğüne ait 15 personel ve 4 araç;
İtfaiye Müdürlüğüne ait 4 personel ve 1 araç;
Milli Eğitim Müdürlüğü AKUB ekibinden 8 personel olmak üzere 43 personel ve 7 araç ivedilikle yola çıkarılmıştır. 
Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli 55 AFAD gönüllüsünün de afet bölgesine hareketi gün içerisinde sağlanacaktır.
İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu 24 saat esasına göre çalışma düzenine geçmiş olup; gelecek talep ve emirleri takip edecektir.

AdminAdmin