GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-09-2022 23:43

ZORDA KALAN İNSAN

KONUYA GİRİŞ: İçinden çıkılması, çözümlenmesi zor, sıkıntılı bir duruma düşmek. Hayatı zindan eden durumlardır. Bir fırtınada bile en iyisini yapmayı öğrendiğinizde, koşullar değişip güneşin parlamasıyla ne kadar durdurulamaz olacaığınızı hayal edin... Peki bunun için ne yapmalı?

ZORDA KALAN İNSAN

Umut DEMİR YAZIYOR

 

Zaman zaman zor anlar yaşandığı olur. Bu durumda kimi çalışan güçlü kalmak için çabalarken kimisi de giderek verimsizleşir ve kelimenin tam anlamıyla akıl tutulması yaşar.

 

Zor zamanlarda güçlü durmak ve mantıklı kararlar almak için yapılması gerekenler vardır. İşte insan hayatında dimdik eğilmeden bükülmeden sapa sağlam durmak gerekir.

 

 

"Çoğu kişi bulunduğumuz zor zamanlar içerisinde insanlarla çalışırken neler fark ettiğimi sorarlar. Her ne kadar çok başarılı ve güçlü insanlarla çalışsam da bu ortamda onların da en iyi hallerinde- güçlü, pozitif ve üretici- kalabilmek için çabaladıklarını görüyorum. İşte hayata direnmek budur.

 

Daha aktif

Aslında bu ara başımdaki kötü şeylerin her zamankine göre daha aktif ve fazla olduğunu itiraf edebilirim. Fark ettiğim diğer bir şey ise insanların daha iyiye gitmesi oldu. Müşterilerim kontrol edebildikleri şeylere odaklanarak ve kötü haberler ile medya aldatmacalarına karşı tepkilerini yöneterek, çevrelerinde bulunan iyi haberleri ve iyi fırsatları fark edecekler. Şu anki durumun sizi kızgın dalgalar arasında savruluyor hissi verdiğini biliyorum fakat şimdi insanların her zamankinden daha fazla performans göstererek, korkmaktan ve kaçmaktan uzak durmaları gerekiyor. Dünyanın size ihtiyacı var

 

 

 

En iyisini yapın!

bir fırtına durumunda bile en iyisini yapmasını öğrendiğiniz zaman etraftaki koşulların değişip yeniden güneşin parlamasıyla ne kadar durdurulamaz bir hale geleceğinizi hayal edin!

 

 

 

En iyisi olmak için işte size birkaç fikir...

 

Dengenin "D"si

Küçük salınız içinde hayata tutunmaya çalışırken, denge fikri imkansız gelebilir. Fakat bu tip zorlu zamanlarda kendimiz için yapabileceğimiz en önemli şeylerden biri bu dengeyi kurmak oluyor. Kendinize dikkat etmenizi sağlayacak ufak adımlarla, "ağırlık merkezi"nizi bulun. Örneğin altı haftalık meditasyon kamplarına katılalarak meditasyona yeni başlamış olanların kamp sonunda daha az stresli, daha iyimser oldukları ve değişikliklere daha rahat ayak uydurabildikleri belirtiliyor.

 

Gücün "G"si

Etrafınızdaki dalgaların ve dünya şartlarının bütün gücün sahibi olduğunu ve sizin sadece karşınızda olanlara tepki verebileceğinizi düşünebilirsiniz. Ancak ben size kontrol edebildiğiniz şeye odaklanmanızı öneririm. Hayatınızda şu ana kadar birçok değişikliğin üstesinden geldiniz. Daha önce zorlandığınız halde atlatmayı başardığınız zorluklar nelerdi? Bu durumlarda neler yaptınız ve başarıyla nasıl atlattınız? Olaylara tepki vermek yerine kontrolü nasıl ele geçirdiniz? Uzmanlar ne kadar küçük olursa olsun harekete geçen insanların, hiçbir şey yapmayan insanlara oranla daha az stresli olduklarını ve kendilerini daha iyi hissettiklerini kanıtladılar.

 

Sistemli olmanın "S"si

Dalgaların arasında savrulmak insanları geçmişte başarılı olan her zamanki adetlerden ve başarı stratejilerinde uzaklaştırabilir. Yüksek Performans Teknikleri adlı kitapta insanların sürdürdükleri belirli alışkanlıklarla nasıl yüksek performans elde etikleri açıklanıyor. En başarılı müşterilerimin kritik başarılarının arkasında sistemli yöntemleri olduğunu görüyorum. Hangi sistemler veya adetler dalgalar arasında savrulmak yerine en iyi şekilde performans göstermenizi sağlar? Yeni sonuçlar kazanmak için düzenli olarak uyguladığınız en küçük adımlarınız hangileri oluyor?

 

Yeni koşullar

Güvenin "G"si

Her ne kadar bugünün koşulları birçok açıdan daha önce görülmeyen özelliklere sahip olsa da, evrim geçiren uygarlığımızın doğası gereği yeni koşullara ve değişimlere ayak uyduruyoruz. Fütüristler ve ekonomistler bu durumu uzun yıllardır tahmin ediyorlardı. Hatta fütüristler şu anki durumun ardından yeni koşullar ve durumlara geçeceğimizi tahmin ediyorlar. Birçok ülkenin farklı muharebelerde savaştığı 2. Dünya Savaşı'nın bitişinden hemen önceki kasvetli ortamı düşünüyorum. Özellikle ülkelerin yaptıkları fedakarlıklar ve bütün Avrupa ülkelerinin uğradıkları yıkımları düşününce şimdiki durum o kadar da kötü gözükmüyor! Peki, güveninizi artırmanın size ne faydası olur?

Katılacağınız hangi aktiviteler kendinize olan güveninizin artırarak işlerinizi kolaylaşmasını sağlar? Dua etmenin gücü üzerine yapılan birçok araştırma bulunuyor. Görselleştirme egzersizleriyle inanılmaz değişim geçirenler bulunuyor. Peki, siz yaşamınızda daha fazla nasıl güven yaratırsınız? Yaşadığınız toplum içinde bu güveni nasıl sağlarsınız? Fırtınalarını durduran ve dalgaları aşanların dünya ve finans liderleri ya da hukukçular olmayacak. İnanıyorum ki, bu durumda en büyük farkı yaratacak olanlar en iyiyi sergileyen dünya vatandaşları olacak.

 

1. İçinden çıkılması, çözümlenmesi zor, sıkıntılı bir duruma düşmek.

“İkinizin arasında ben de zorda kaldım.”

“Devamsızlığım çoğalınca bende zorda kaldım”

 

2. Parasal sıkıntıya düşmek.

“İyice zorda kaldık, geçinmekte güçlük çekiyoruz.”

“Para gelmeyince iyice zorda kaldık.”

“Kışın zorda kalmamak için, yazın iyi çalış gibi önemli ifadelerin yol gösterici olduğunu unutmamak gerek.

 

ALLAH KİMSEYİ ZORDA KOYMASIN

 

SELAM ve DUALARIMLA

 

3 EYLÜL 2022.

 

ALANYA

AdminAdmin