SİYASET
Giriş Tarihi : 15-09-2022 19:37   Güncelleme : 15-09-2022 19:46

"ZAFER PARTİSİ GAZİEMİR İLÇE BAŞKANLIĞI DEVLET TÜM DEVLET OKULLARINDAKİ GÜVENLİK ZAAFINA SESSİZ KALMADI"

Zafer Partisi Gaziemir İlçe Başkanı Serap Akgün Samic Adnan Menderes köretim Okulu'ndan yaşadıklan endişeyi kendisine ileten iki velinin yardım isteğine kayıtsız kalmadı. Zafer Partisi Gaziemir içe Başkanlığa olarak konuyu araştırmak, diger vell ve öğretmenlerle konuşmak için okul önünde İl yönetimi, İl Gençlik Kollan, ve İl Başkanlığı Kadın ve çocuk Politikaları Başkanı Hatice Kırgız ile birlikte Adnan Menderes ilköğretim Okulu önündeydi.

 

Pazartesi günü 2022 2023 eğitim yılı döneminin başlaması ile, ogrenci ve velilerinin okullarda ödenek olmadığı ve milli eğitim tarafından da karşılanmadığı için güvenlik görevlisi eksiği öğrenci velilerini tedirgin ediyor.. Gelir düzeyi iyi olan bölgelerdeki okullarda bu açığı okul aile birliği karayarken, gelir durumu yetersiz olan okullarda ne yazık ki bu büyük bir sorun Gaziemir Saric semtinde bulunan Adnan Menderes ilköğretim okulu da bunlardan sadece biri. Okul yönetimi ile konuyu çözemeyen iki öğrenci velis, lice milli eğitim ve onların yönlendirdiği İŞKUR ile de görüştükten sonra çözüm bulamadıkları için Zafer Partisi İlçe Başkanı Serap Akgünle durumu mektupla ilettiler.

Gaziemir İlçe Başkanı Serap Akgün "Çocuklarımız geleceğimizdir. Sığınmacı ve kaçakların her geçen gün arttığı, çocuklara yönelik suçların çoğaldığı bu günlerde devlet onların güvenliğini sağlayacak tüm tedbirleri almak, bu konuda da ödenek ayırmak zorundadır. Biz sonuna kadar konuyu takip edecek, gerekli tüm makamlara konuyu ileteceğiz" Mayis 2022 de kongresini yaparak teşkilatlanan Zafer Partisi Gaziemir İlçe Başkanlığı, Gaziemir ve çevresinin sorunlar ile yakından ilgilenme kte, çözüm bulmaya odaki çalmaktadır. Her geçen gün Zafer'e inanarak üye olanların sayısa da artmaktadır. Topluma faydalı işler yapmayı kendine amaç edinmiş Zafer Partisi Gaziemir ilçe Başkanlığ şimdi de Okullardaki güvenik zaatını gündeme taşıdı. İlçe başkanı Serap Akgüne imzalı olarak gönderilen velilerin mektubunu hemenYönetim Kurulu le değerlendirerek konunun ciddiyeti karşısında vakit kaybetmeden okula giderek çalışmalar başlatt Başkanı Av. Ege Tunca'nın da desteği ile İl Yönetinu, Il gençlik kolları ve Kadin ve Çocuk politikalarından sorumlul Başkan Yardımcısı Hatice Kirgiz da stant çalışmalarına katlarak destek verdi. Açılış Serap Akgün Konuya ilişkin olarak; 12 Eylülde sosyal medya hesabımdan konuyu azetleyen el yazısı ile yazılmış bir mektup aldim. Altında ki öğrenci velisinin imzas vard. Veliler çocuklarının güvende olmadığını, güvenlik görevlisi olmadığı için okula herkesin rahatça girip çıktığını, bilhassa siinmaclardan dolayı endişelerin dahada arttiğini belirterek ilçe başkanlığımızdan yardım istemişlerdi. Konuyu hemen araştırmaya başladık.

Her geçen gün sığınmacı ve kaçakların arttiği çocuğa yönelik suç oranının az olmadığı ülkemizde Okullardaki güvenlik zaafi önemli bir konu. Bu güne kadar da maddi durumu iyi olan çevre sakinlerinin bulunduğu okullarda veli aidatları ile güvenlik görevlis edinilmiş. Fakat maddi imkanlar yetersiz bireylerin bulunduğu bölgelerde ne yazık ki, bu uygulama yok. Biz konuyu yerinde tespit etmek için Okula gittiğimizde kapıdan çok rahat geçip, Müdüre hanimin odasına kadar hiç bir engele takımadan girdik. Bize kimsiniz neden geldiniz diyen dahi çıkmadı. Bu veliler içinde çok ürkütücü bir durum. Demek ki herkes silahlı silahsız okula, sinflara, ogretmen odalarına rahatça girebilir. Bu gün kemizde Doktorlarımıza silahk saldın düzenleyenler var. Bu vahim durumun okullarda yaşanmayacağını kim garanti edebilir. Biz de Zafer Partisi olarak Adnan Menderes ilköğretimden başlayarak tüm ilköğretimlerde Güvenlik görevlisinin temini için gerekli mercilerin konuya dikkat çekmesini sağlayacağız Çocuklanma bizim geleceğimizdir, her Türk çocuğu modern ve güvenli okullarda iyi eğitim almak zorundadır. Bu devetimizin görevidir. Biz siyasetçilerinde sessiz kalacağı bir durum değildir. Bizlerden Genel Başkanımız Ümir Özdağ'ında isteği butur Oturduğu yerden siyaset yapan değil, Vatandaşyanında çözüm odaklı çalışmam her firsatta yenilemiştir. İl Kadın Politikaları Başkanımız ile birlikte konuyu görüşmek istediğimiz Okul Müdürü Çiğdem Hanım, konunun bahsinden dahi rahatszik duymuş,"benim ödeneğim yok" diyerek konuyu konuşmak dahi istemedi. Oysa biz öğrencilerimiz kadar kutsal mesleğe sahip öğretmenlerimizin de güvenliği için oradayız. Gaziemir İlçe başkanlığı yönetim kurulumuz, il Yönetimiz ile birlikte bu gün vatandaşlarımızı dinledik. Onların bu konud imza kampanyası başlatıp, zafer partisi olarak yürütmemizi istemelen, Zafer e inanmış olan vatandaşlarımız için bu konuyu çözmek boynumuzun borcudur. Biz vatandaşenian Atatürk ilke ve değerleri doğrultusunda, kanunlar çerçevesinde yanındayız. Vatars sevmeyen herkesin karşısındayız. 

Halk ve muhtarı dinlediğimizde Gaziemir Sarnıç semti bu sorunun dışında başka sorunları da yaşıyor Gaziemir Belediyesi tarafinda ihmal edildiklerinden de şikayet ettiler. 4 aydır bitmeyen yol çalışması, bir türlü çözümlenemeyen pazar yeri, mezarlik yeri gibi sorunlan da var. Bunun yanısıra gençler için sosyal alanların bulunmaması da sorunlan atasanda. Biz Gaziemir içe Başkanlığı olarak tüm sorunlarla yakından Igileneceğiz Biz Bilim, Birlik ve Barış ilkesi ile Atatük çizgisinde Milliyetçi bir partiyiz. Atatürk Türkiyesi'nde bu sorunun yaşanması ne yazık ki çok üzücü dedi Zafer Partisi Gaziemir ilçe Başkanlığına destek veren izmir l Başkanlığı Kadın ve Ale Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Hatice Kirgiz'da konuya ilişkin yaptığı açıklamada; Türk Anne ve Babalan çocuklarının alacağı eğitim kalitesinden, Suriyeli çocukların Türkçe konuşamamasından ve saylarının çok fazla olmasından, Çocuklannin can güvenliğinden endişe duyuyor. Sonuç olarak Eğitim kalitemiz düşüyor ve sınıflarımızda verimli ders işlenemiyor. Eğitim sistemimiz Suriyeli sığınmacıların çocuklarının intibak sorunu nedeni le günden güne değeri düşürmekte. Bizler ülkemizde sanir güvenliğini koruyamazken, okullanmızı nasıl koruyacağız?

 

Bilim Birik Banş için hep birlikte Zafer'e ...Atatürk çizgisinde Türk Milliyetçilen olarak, Birikte, el ele, omuz omuza hiç durmadan yuruyeceğimize Antiçeriz. Ne Mutlu Türküm Diyene" dedi

 

Zafer Partisi İzmir Il Yönetiminin de katıldığı etkinliğe, vatandaşlarda destek vererek güvenlik görevlisi talebi için imza topladilar Topladıkları

 

imzalan Zafer Partisi Gaziemir içe Başkanlığına teslim eden veller, Zafer Partisine güvendiklerini, bu konu ile ilgili mücadelelerinde Zafer

partisi desteğinin çok değer olduğunu dile getirdiler.

AdminAdmin