GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-05-2024 14:26

İktidarın Siyasi Programına Paralel Hazırlanan Laiklik ve Bilim Karşıtı Yeni Müfredatı Reddediyoruz

İktidarın Siyasi Programına Paralel Hazırlanan Laiklik ve Bilim Karşıtı Yeni Müfredatı Reddediyoruz

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), geçtiğimiz Cuma günü yayınladığı yeni müfredat taslağıyla tartışmalara neden oldu. Eğitim müfredatındaki değişikliklerin siyasal ve ideolojik boyutlarına dikkat çeken Eğitim Sen, bu taslağı "iktidarın siyasi-ideolojik hedeflerini gözeten, laiklik ve bilim karşıtı" olarak nitelendirdi.

Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Deniz Ertunç, yeni müfredatın çocukların ve gençlerin çok yönlü gelişimine hizmet etmek yerine, iktidarın siyasi programına paralel olarak hazırlandığını belirtti. Ertunç, müfredatın içeriğinin laiklik ve bilimsel temellere dayanması gerektiğini vurguladı.

Müfredat değişikliklerinin özellikle bilim, tarih, felsefe ve sanat derslerini hedef aldığına dikkat çeken Ertunç, bu değişikliklerin öğrencilerin düşünme ve sorgulama yeteneklerini kısıtlayabileceğini ifade etti. Ayrıca, taslakta yer alan milli ve manevi vurguların eşitsizlikleri örtmek için kullanıldığını ve farklı kimliklere, inançlara ve kültürlere yer verilmediğini dile getirdi.

Eğitim Sen, yeni müfredatın çocuklara yaşamı bir bütün olarak kavramayı hedefleyen, laik ve bilimsel bir içerikten uzak olduğunu savunuyor. Bu nedenle, sendika olarak müfredat değişikliklerini kabul etmediklerini ve iktidarın siyasi-ideolojik çizgisine uygun olmayan bir müfredat talep ettiklerini belirtiyorlar.

AdminAdmin