GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-09-2022 13:23

Uşak'ta üreticilere yüzde 75 hibeli kanola tohumu dağıtıldı

Karahallı ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında 30 üreticiye yüzde 75 hibeli kanola tohumu dağıtıldı.

Uşak'ta üreticilere yüzde 75 hibeli kanola tohumu dağıtıldı

Karahallı Kaymakamlığı'nda düzenlenen tohum dağıtım törenine, Vali Dr. Turan Ergün, Karahallı Kaymakamı Melih Bulgur, Karahallı Belediye Başkanı Ali Topçu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ertan Keleş, İl Genel Meclis Başkanı Nuri Demir, İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan ve üreticiler katıldı.


Etkinlikte konuşan Vali Ergün, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın projeleriyle kanola ekiminin ülke genelinde desteklenerek yaygınlaştırıldığını söyledi.


Kanola ekimini yaygınlaştıran iller arasında Uşak'ın da olduğunu belirten Vali Ergün, bu kapsamda 1900 dekar alanın bu yıl 2500 dekara kadar artırılmasını hedeflediklerini aktardı.
Vali Ergün, kanola tohumunun kullanılmayan tüm arazilere ekilebilir olduğunu ve bunun bir avantaj olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "'Ekilmeyen yer kalmasın' diyerek yola çıktık. Bu amaçla kanola gibi çörekotu gibi alternatif tarım ürünlerinin üretiminin yaygınlaştırılması büyük bir öneme sahip.  Geçtiğimiz günlerde Ulubey'de çörekotu hasadına katıldık. İnşallah kanolanın hasadına da Karahallı ilçemizde gerçekleştireceğiz. Yüzde 75 hibe destekli kanola tohum dağıtımımızın hayırlı olmasını, çiftçilerimize bol ve bereketli kazançlar getirmesini diliyorum."


"Kanola (Kolza) Üretiminin Artırılması Projesi" kapsamında Karahallı ilçesinde 30 üreticiye, yüzde 75 hibe destekli kanola tohumu dağıtıldı.


Vali Ergün, törenin ardından Karahallı Organize Sanayi Bölgesinde TKDK desteği ile kurulan ve faaliyetlerine başlayan dokuma fabrikasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İncelemeleri sırasında bir değerlendirmede bulunan Vali Ergün, “11. Çağrı kapsamında TKDK tarafından Karahallı ilçemizden başvurusu yapılan 38 proje başarılı bulunarak destek alma hakkı kazanmıştır. Toplam 168 milyon TL bütçesi olan bu projelere TKDK tarafından 90 Milyon TL tutarında hibe desteği sağlanacak. İlçemize, İlimize ve Ülkemize hayırlı olsun.” dedi. 

 

AdminAdmin