GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-08-2022 15:08

Sinir stres seti yaptı, korona yasaklarını fırsata çevirdi

Denizli’de 50 yıldan bu yana tekstil işi firma, dört yıl önce halk arasında ‘Gelin seti’ olarak bilinen etaminden set yaptı. Korona salgını nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasaklarında büyük ilgi gören set, İnstagram üzerinden satışa sunuldu. Seccade, 50x90 ve 30x50 havludan oluşan sette kasnak, 7 farklı iplik ve iğne bulunuyor. Sete ‘Sinir stres seti’ ismi verildi.

Sinir stres seti yaptı, korona yasaklarını fırsata çevirdi

Denizli’de 50 yıldan bu yana, havlu, bornoz, otel ürünleri, yatak odası setleri ve etamin çeşitlerinin üretimini ve satışını yapan firma dört yıl önce etaminden ‘Sinir stres seti’ geliştirdi. Halk arasında gelin seti’ olarak ta bilinen etamin setinin içinde seccade, 50x90 ve 30x50 havlu, kasnak, 7 farklı renkte iplik ve iğne bulunuyor. İnstagram üzerinden satışa sunulan setin, korona salgını nedeniyle sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı günlerde büyük ilgi gördüğünü günlük 70-150 arasında gelen siparişi kargoyla müşterilere gönderdiklerini anlatan Sarra Ev Tekstili Ürünleri Dijital Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erim, korona salgınını ‘Sinir stres seti’yle fırsata çevirmeyi başardıklarını söyledi. İnstagram üzerinden satışa sunulan farklı renklerdeki etamin setlere sokağa çıkma yasaklarının olduğu dönemde kadınlar tarafından büyük ilgi gösterildiğine dikkat çeken Yönetim Kurulu Başkanı Erim, “Etamin kasnağa geçirilerek üzerine iğne iplikle el işi motiflerin işlendiği bir nakış türünün yapılmasında ana rolü oynar.

Bölgemizde eskilerden evlenecek kızlar etaminleri alır kasnağa geçirerek üzerine farklı renklerdeki ipliklerle el işi işlemeler yapar ve çeyizine koyardı. Eşlerine olan sevgilerini, aşklarını, evlilikten beklentilerini etamin üzerine işler ölümsüz hale getirirdi. Bizde buradan esinlenerek korona yasakları başlamadan içinde seccade, 50x90 ve 30x50 havlu, kasnak, 7 farklı renkte iplik ve iğneden oluşan set geliştirdik. Sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte evde canı sıkılan kadınlarımız setlerimize büyük ilgi gösterdi. Bazı günler yaklaşık 150 seti kargo yapıp müşterilerimize gönderdik. Yaptığımız ve instagram üzerinden satışa sunduğumuz setlere hala ilgi çok yüksek. Yılda 120 -150 bin adet seti Türkiye’nin birçok ilindeki kadınlarımıza gönderiyoruz. Sinir stres seti adını verdiğimiz etamin setle birlikte korona yasaklarını da fırsata çevirdik. Çok güzel satışlar yaptık. Yeni siparişler almaya da devam ediyoruz. Kadınlarımız el işçiliğini çok seviyor. Tamamen kendi el becerilerini sergileyebilecekleri etamin setlere de büyük ilgi göstermeye devam ediyorlar” dedi.

AdminAdmin