GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-09-2022 15:10

86 yaşında bir sinema adamı

1936 yılında Sivas da doğan Yeşilçam ın ünlü görüntü Yönetmeni Hüseyin Özşahin, Antalya da anıları ile yaşıyor.

86 yaşında bir sinema adamı

 

1961 yılında ışık şefi olarak sinema dünyasına adım atan Özşahin, Cambaz Kızın Aşkı filmi ile Türker İnanoğlu nun yanında Görüntü Yönetmeni oldu.

Türk Sinemasında 100 den fazla önemli filmin Görüntü Yönetmeni olarak çalışan Hüseyin Özşahin, Köyden İndim Şehire, Hababam Sınıfı seri filmleri, Şabanoğlu Şaban, Minyeli Abdullah serisi, Kurtoğlu, Çizme, Mavi Boncuk, Salako, Pisi Pisi, Hanzo, Aile Şerefi, Nehir, Gülen Gözler, Köşeyi Dönen Adam, Derviş Bey, Faize Hücum, Pehlivan, Gülüşan, Bir Avuç Cennet, Delisin, Tarkan filmleri, Maskeli Beşler serisi, Yolcu, Gazeteci, Kızgın Güneş gibi yüzün üzerinde filme imza atan Özşahin, Faize Hücum filmiyle en iyi görüntü Yönetmeni ödülünü de aldı.

Türk Sinemasında 1961 den itibaren görüntü Yönetmeni olarak çalışan Yeşilçam ın 86 yaşındaki ünlü emekçisi Özşahin, Yeşilçamın hemen hemen bütün oyuncuları ile çalıştı.

1987 ile 97 arasında 7 ayrı dizi filmi de çeken Özşahin, geçtiğimiz yıl Antalya ve ilçelerinde bulunan mağara ve tarihi ören yerlerin de belgesellerini çekip TRT ye teslim etti.

Yeni bir film çalışması içinde olan 86 yaşındaki Yeşilçam emekçisi Özşahin, "her film yeni bir başlangıç, tatlı bir heyecan" derken, Yeşilçam günlerini özlediğini söylemeyi de ihmal etmedi.

Haber :Zeki Demir

AdminAdmin