GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-09-2022 11:32

NEYSE Kİ...

İzmir'in kurtuluşunun 100'ncü yılı dolayısıyla, Megastar Tarkan'ın 9 Eylül'de Kordonboyu'nda konser vereceği alandaki dev çelik platform çöktü. Can kaybı yok. Beterin beteri olabilirdi. Neyseki olayın sevinilecek tarafı, bu talihsiz kazanın konser esnasında olmaması.

NEYSE Kİ...

Olayın ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. "Tarkan'ın sahne alacağı konser alanında yaşanan kaza için çok üzgünüz. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmaması ile teselli buluyoruz. "

 

İlkokulda idim. Ankara Bozkurt İlkokulu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı kutlamamız çocuk balosu olarak inşaatı yeni biten, adını net anımsayamadığım (Çocuk Sarayı veya Gençlik ve Spor Sarayı da olabilir) muhteşem bir yerde yapıldı. Harika bir törendi. Annem bana eski yırtılmış paraşüt kumaşından etekleri kat kat fırfırlı bir elbise dikmişti. Çok kalabalık izleyen ve çok Türk ve yabancı çocuk vardı. Danslar, oyunlarla hem eğlendik, hem bizi izleyen konuklar mutlu oldular. Hiç unutamadığım 23 Nisandı benim için. Tören bitti evlerimize geldik. Ertesi gün duyduk ki Salonun kubbe şeklindeki çatısı bütün çocukların dans ettiği o muhteşem pistin , salonun üstüne çökmüştü. Neyseki gece kimse yokken olmuştu. Çok şükrettik.

 

Bugünde çok şükrettik. Ya Tarkan şarkı söylerken olsaydı!

 

Son 4 ayda 16 festivalin, konserin iptal edildiği, kadın sanatçıların sahnelerinin yasaklandığı veya tutuklandığı bir dönemden geçerken; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn Tunç Soyer çağdaş, çevreci, sanata ve kültüre, tarihe verdiği , destekleri ve uygulamaları nedeniyle övgüye layık olup, İzmirlileri mutlu etmek uğruna çok çabalamaktadır. Tarkan Konseri de bunlardan birisidir. Kendisine teşekkür etmemek haksızlık olur.

Konserlerin ve çeşitli etkinliklerin insanları biraraya getiren, ruhlara hitabeden çok güzel etkileri vardır.

Festivallerin bir amacı da; yerelde yaşayan vatandaşlarımızın olanaklarının azlığı nedeniyle ulaşamadıkları sanatsal etkinlikleri, yaz aylarında ayaklarına getirmektir.

Festivaller; ürün tanıtımı, el sanatları, yöresel mutfak tanıtımı, müzik, resim, tiyatro, şiir, edebiyat…vs. etkinlikleri ile vatandaşlara nefes aldırmak, sevinç, neşe duymaya da ihtiyaçları olduğunu hatırlatmak, hele şu içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntıların tavan yaptığı günlerde sıkıntılarına ara verdirmek için çok gereklidir.

Konserleri , festivalleri iptal eden kesim yaşanan talihsiz platform çökmesi olayına sevinmişmidir sizce? Bence sevinmiştir. Hatta dinsel açıklama bile yapmıştır. Allah razı gelmedi de demiş olabilirler!

E.M.Çelikkol. 8.09.2022

AdminAdmin