GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-01-2023 17:38

SAMSUN TOKİ KURA HEYECANI

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Canik Belediyesi işbirliğiyle yürütülen kentsel dönüşümde rezerv konut alanlarından Yeni Mahalle Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandı.

SAMSUN TOKİ KURA HEYECANI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın Emlak Konut güvencesi ile inşa edilen 676’sı konut, 22’si ise ticari alan olmak üzere toplam 698 adet gayrimenkul, sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Hak sahiplerinden 79’u için kura çekimi yapıldı. Canik Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde yapılan kura çekim törenine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Verat Güzgen, Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, çok sayıda davetli ile mahalle sakinleri katıldı.

Kura çekim töreninde vatandaşlara hitap Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kalan konutların kura çekimlerinin ilerleyen günlerde yapılacağı bilgisini verdi. Başkan Demir, “Samsun kentsel dönüşüme en fazla ihtiyaç duyulan illerden biri. Canik’ten Karasamsun’a kadar şehrimizin dönüşüme tabi tutulması gereken yerler var. Biz Saathane’den Subaşı’nda başladık. Şehri yeniden inşa ediyoruz. Bugün şehrimizde Türkiye’nin en güçlü ve en aktif bakanlığı olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile beraber 79 vatandaşımızı evlerine kavuşturduk. İnşallah devamı da gelecek. Bu çalışmayı tetikleyen Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Bakanımız Murat Kurum’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Samsun’daki kura çekiminin çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Demir şunları söyledi:

“17 ilçemizle birlikte şehrimiz, geleceğe emin adımlarla yürüyor. Samsun, yaygın bir şekilde tepeden tırnağa yeniden inşa ediliyor. Ana taşıyıcı yapım, organizasyon, vizyon kentsel dönüşüm. Bu kura, devamını tetikleyecek bir hamledir. Yaklaşık 2 bine yakın bir hak sahibi var. Kıranköy, Zeytinlik, Anadolu ve Kadıköy mahallerinde inşallah çok seri bir şekilde ilerleyeceğiz. Konutlar hazır. Vatandaşımızdan teklifi incelemesini istiyoruz. Bu modern konutlarımız, hak sahibi vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Mutlu günlerde kullanmalarını diliyorum. Verdikleri destekten ve işbirliğinden dolayı da her birine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.”

AdminAdmin