SİYASET
Giriş Tarihi : 28-01-2023 15:34   Güncelleme : 28-01-2023 15:39

SEVİNÇ YAZGAN CHP DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

CHP Uşak il sekreteri Eczacı Sevinç Yazgan, Partisinden Milletvekili aday,adayı oldu. Parti binasında yapılan basın toplantısın CHP Uşak İl Başkanı Koray Akgün, İl Kadın kolları Başkanı Ayşe Ayaz, il ve merkez ilçe yönetimi ve partili üyeler katıldı. Yazgan,Parti binasında aday, adaylığını açıkladı.

SEVİNÇ YAZGAN CHP DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Sayın İl Başkanım, ilçe başkanlarım,Sayın İl Kadın ve Gençlik kolları başkanlarım ve değerli yönetici arkadaşlarım ,Sayın İl genel meclisi üyelerim,Belediye meclisi üyelerim,Sayın milletvekillerim,Sayın Belediye başkanlarım,önceki dönemlerde partimize emeği geçmiş tüm yol arkadaşlarım,Saygıdeğer Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarım ve çok sevgili dostlarım ve Sayın basın mensubu arkadaşlarım hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Bu hafta demokrasi şehitlerini andığımız hüzünlü bir haftaydı. Buradan bir kez daha Sn. Uğur Mumcu’yu ,Sn. İsmail Cem’i,Sn. Gaffar Okkan’ı ve Sn. Fatma Girik’i saygıyla anıyorum. Mekanları cennet olsun.

Bugün ülkemiz saray hükümeti tarafından yönetilen,meclisin işletilmediği,demokrasinin kağıt üzerinde kaldığı, hukuk ve adalet sisteminin yozlaştığı,sürekli değişen eğitim politikalarıyla bilgi çağından uzaklaşıldığı,derin bir ekonomik krizden geçildiği,hırsızlık ve yolsuzluğun alıp başını gittiği bir süreç içindedir. 21 yıldır iktidarda olan AKP yönetimi adaletsiz tavırlarıyla çağ dışı uygulamalarıyla ülkemizi içte ve dışta kaosa sürüklemiştir.

Bu ceberrut iktidarın biran önce gitmesi ve yerine halkını düşünen,halkını düşünüyormuş gibi yapmayan halktan yana bir iktidarın kurulması gerekmektedir.

Ülkemiz çok önemli bir seçim sürecine giriyor.2023 te Cumhuriyetin 2.yüzyılı başlayacak.Cumhuriyetin ilk yüzyılı büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisinin verdiği yön ile şekillenmişti.2.yüzyılın rotasını da Cumhuriyet değerlerini çağın gerekleriyle buluşturup yön verecek parti yine Cumhuriyet Halk Partisidir.

Cumhuriyetin ilk yüzyılında gerçekleştirilen devrimlerin ardından şimdi cumhuriyeti 2.yüzyıla hazırlama devrimi var.Türkiye’nin demokrasi ve özgürlükler devrimine ihtiyacı var.Ekonomiden hukuka,adalete,toplumsal barıştan diplomasiye,eğitime kadar yaşadığımız tüm sorunların kökeninde demokrasi ve özgürlüklerdeki eksikliklerimizdir.

Değerli dostlarım,

Bir Cumhuriyet Halk Partili olarak yıllardır partimizin yönetim kadrolarında aktif olarak çalışmaktayım.

2006 yılından itibaren kendi eczanemde iş hayatımı sürdürmekteyim.

2012 yılından beridir partimizin il ve ilçe yönetim kadrolarında aktif olarak çalıştım. 2017 de anayasa değişikliğine karşı yapılan referandumda İlçe Başkanı olarak,İl,ilçe yönetici ve tüm partili arkadaşlarımla birlikte ,birlikten güç doğar misali %53 ile Uşak’ta başkanlık sistemine hayır dedik.

2012 yılında hayata geçirdiğimiz sonraki yıllarda el birliği ile geliştirdiğimiz halkevi uygulaması ile gerçek ihtiyaç sahiplerine elimizi uzatabilmek,hayatlarına dokunabilmek için çalıştık. İl,ilçe yönetimlerimizin uyumlu çalışması sonucu geniş halk kitlelerine ulaştık.

Gençler bu kapıdan içeri girsinler,Cumhuriyet Halk Partisini tanısınlar,özümsesinler diye üyelerimizin de katkısı ile burs sistemini oluşturduk. Daha çok gencimizi partimize kazandırdık. Amacımız Cumhuriyet Halk Partisini kulaktan dolma bilgilerle değil içine girerek tanımalarını sağlamaktı.

Şubat 2020 den itibaren 3 yıldır onurla ve gururla yürüttüğüm il sekreterliği görevimden 23.12.2022 tarihi itibariyle MV aday adayı olmak için ayrıldım.

Yaklaşık 10 yıldır çeşitli kademelerde partimizin bir neferi olarak çalıştım. Cumhuriyet Halk Partisi iktidar oluncaya kadar da bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğim. Çünkü biliyorum ki;

Tarlada çalışan ve yıllardır emeğinin karşılığını alamayan çiftçiler için,

Günde 10-12 saat çalışıp asgari ücrete mahkum edilen işçiler için,

Alınteri ile bu ülkedeki bütün zenginlikleri üreten emekçiler için,

Hayatını bu ülkeye adayan dürüst memurlar için,

Dükkanını siftahla açıp hayırlı kazançlar elde etmek isteyen esnaflar için,

Yıllarca bu ülkeye hizmet edip sonra üç kuruşa mahkum edilen siz emekliler için ,

Çocuğuna bu ülkede iyi bir gelecek hayalini kuran bütün ana babalar için,

Bu ülkede okuyup,çalışıp bu ülkeye hizmet etmek isteyen nabzı önce Türkiye diye atan gençler için,

Bu ülkenin acı bir gerçeği olan istismara maruz kalan çocuk gelinler için,

Şiddete uğrayan öldürülen ve haksızlığa uğrayan kadınlar için,

Bu ülkede hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi için,

Bu topraklarda doğan ve bu topraklara aşık bütün yurttaşlarımız için, bir Kadın olarak, Cumhuriyetin kazanıldığı bu topraklara layık olmak için, Uşak’ımızı en iyi şekilde temsil etmek için, Ankara’da sesiniz olmak için Milletvekili aday adayıyım.

Emperyalizme karşı verilen Ulusal Kurtuluş savaşında bağımsız,özgür,laik,demokratik Türkiye mücadelesinde Halide Edipler,kara Fatmalar,Halime çavuşlar ve ismini sayamadığım binlerce kadın kahraman “Ya istiklal ya ölüm” diyerek mücadele etti. Kimi ellerine silah alıp savaştı,kimi cephe gerisinde çalıştı,kimidernekler kurdu mitingler düzenledi. Kuvayi milliye ruhuyla azimve inançla Cumhuriyete ulaştık.Onlar bugün sahip olduğumuz haklarımız için can verdi.Çocuklarını eşlerini şehit verdi.

Atamızın bize emanet ettiği bu güzel ülkeyi Cumhuriyet değerlerine getireceğiz. Bağımsız,hak hukuk adaletten yana,demokrasiyi içselleştiren bir vatan yaratmak bizim birbirimize kenetlenerek çalışmamızla olacaktır.

Ben aday olayım olmayayım Genel Başkanımızın 2.yüzyıla çağrı vizyonunu hayata geçirmek için kendi adıma var gücümle çalışacağım. Hep birlikte başaracağız.

Aday adayıolan ve olacak tüm yol arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Örgütten gelen biri olarak aday belirlemede partililerimizin söz hakkının olmasından yanayım.

ÖN SEÇİMDEN YANAYIM..

Seçim günü anneler günü. Ben yürekten inanıyorum ki daha güzel bir Türkiye , daha güzel bir gelecek için ANNELER çocuklarını, torunlarını düşünerek bu iktidara DUR DİYECEK

Değerli dostlarım sözlerimi dünya şairi Nazım’ın çok sevdiğim dizeleriyle bitirmek istiyorum.

“ Dört nala gelip uzak asyadan

Akdenize bir kısrak başı gibi uzanan

Bu memleket bizim..

Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür

Ve bir orman gibi kardeşçesine..

Bu hasret bizim, bu davet bizim…”

Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

MAYISTA HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK

 

 

 

AdminAdmin