GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-05-2024 16:27   Güncelleme : 17-05-2024 18:37

Türk Eğitim-Sen Uşak Şubesi'nden Milletvekillerine Öğretmenlik Meslek Kanunu Çağrısı

Türk Eğitim-Sen Uşak Şubesi'nden Milletvekillerine Öğretmenlik Meslek Kanunu Çağrısı

Türk Eğitim-Sen Uşak Şube Başkanı İrfan Kılınçer, öğretmenlerin taleplerini ve beklentilerini içeren Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda yapılması gereken düzenlemelerle ilgili bir açıklama yaparak milletvekillerinden destek talep etti. Kılınçer, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun ilk kez 23 Ekim 2018 tarihinde dönemin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından tanıtıldığını hatırlatarak, bu sürecin ardından Türk Eğitim-Sen olarak kanunun öğretmenlerin tüm süreç ve mevzuatını kapsayacak şekilde düzenlenmesi için yoğun çaba harcadıklarını belirtti. Anayasa Mahkemesi’nin bazı maddelerini iptal etmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni bir düzenleme için çalışma başlattığını ifade eden Kılınçer, milletvekillerinin bu sürece katkı sağlamasını istedi.

Öğretmenlerin Talepleri ve Beklentileri

Kılınçer, öğretmenlerin taleplerinin ve beklentilerinin karşılanması gerektiğini vurguladı ve şu düzenlemelerin kanunda yer almasını önerdi:

Şiddetin Önlenmesi: Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için cezaların artırılması, fail hakkında kamu davası açılması ve özel eğitim kurumlarında çalışanların kamu görevlisi sayılması.

Maaş ve Özlük Hakları: Öğretmen maaşlarının ve özlük haklarının ekonomik koşullara ve mesleğin itibarına uygun şekilde belirlenmesi.

Öğretmen İstihdamı: MEB ve YÖK koordineli bir şekilde öğretmen istihdamı ile ilgili ihtiyaç analizi yapılması.

Kadrolu İstihdam: Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik uygulamasının kaldırılarak tüm öğretmenlerin kadrolu istihdam edilmesi.

Teşvikler: Zorunlu hizmet bölgelerinde çalışan öğretmenlere ekonomik ve özlük hakları açısından teşvik sağlanması.

Aile Bütünlüğü: Eş durumu atamalarında aile bütünlüğünün sağlanması.

Yönetici Atama: Eğitim kurumu yöneticilerinin liyakat esasına göre atanması ve yönetici olarak il dışı tayin hakkı verilmesi.

Kariyer Basamakları: Öğretmen kariyer basamaklarının sınavsız olması ve hizmet yılı esasına göre belirlenmesi.

Mobbing: Eğitim kurumu çalışanlarının mobbinge maruz kalmaması için düzenlemeler yapılması.

Ödül Sistemi: Başarıyı esas alan, objektif kriterlere dayalı ödül sistemi getirilmesi.

Hizmetiçi Eğitim: Her öğretmenin mesleki ve kişisel gelişimi için hizmetiçi eğitim fırsatlarından faydalanması.

Hazırlık Ödeneği: Eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına bir asgari ücret tutarında ödenmesi.

Maaş Karşılığı Ders Saati: Tüm öğretmenlerin maaş karşılığı ders saatinin 15 saat olarak belirlenmesi.

"Kanunda Öğretmen Talepleri Karşılanmalı"

Kılınçer, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun öğretmenlerin taleplerini karşılayacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini belirterek, "Öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıran ve mesleğin statüsünü sağlam bir zemine kavuşturacak düzenlemelere yer verilmesi mesleki açıdan bir gerekliliktir," dedi.

 

Milletvekillerine Çağrı

Açıklamasında milletvekillerine seslenen Kılınçer, "Yeni ÖMK düzenlenmesinin kamuoyuna duyurulmasına kısa bir süre kala, siz kıymetli vekillerimizin bu kanunun öğretmenlerin taleplerine kulak verilerek hayata geçirilmesi noktasında bizlere destek olmanızı istirham ediyoruz," ifadelerini kullandı.

 

Türk Eğitim-Sen Uşak Şubesi Başkanı İrfan Kılınçer, milletvekillerinin desteği ile öğretmenlerin beklentilerinin karşılanacağına olan inancını dile getirerek, "Öğretmenlerimizin talep ve beklentilerinin kanun düzenlemesinde yer alması hususunda hassasiyet ve destekleriniz için şimdiden tüm meslektaşlarımız adına teşekkür ediyoruz," diyerek açıklamasını sonlandırdı.

 

 

 

 

 

AdminAdmin