GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-09-2022 15:34

Denizli tarihini bilimsel olarak her yönüyle araştıracaklar

Denizli’de Doç. Dr İbrahim Balık, başkanlığında kuruluşu tamamlanan 1176 Derneği’nin tanıtım toplantısı yapıldı. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısında dernek başkanı İbrahim Balık, Denizli tarihinin dernek aracılığıyla, bilimsel olarak yeniden araştırılacağını söyledi

Denizli tarihini bilimsel olarak her yönüyle araştıracaklar

 

 

Denizli tarihini her yönüyle bilimsel olarak araştıracak 1176 Derneği kuruluş çalışmaları tamamlandı. Doç. Dr İbrahim Balık, başkanlığında kurulan dernek önemli tarihi olaylar, tarih değer taşıyan mimari yapılar, coğrafi ortamda gözlenen değişim, şehirde iz bırakmış şahsiyetler, folklorik unsurlar ve kültürel değerleri çalışma alanı olarak belirledi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısında dernek başkanı İbrahim Balık, “Derneğimizin adı, Anadolu’da Türk hâkimiyetinin kesinleştiği 1176 yılı esas alınarak belirlenmiştir. Bilindiği üzere 1176 yılı, Anadolu’da Türk-İslam hâkimiyetinin tesisinde önemli bir dönüm noktasıdır. Derneğimizin temel amacı, Denizli’yi merkez alarak bütün Anadolu coğrafyasında, Türk-İslam hâkimiyeti temsil eden tarihi, kültürel ve coğrafi değerlerle ilgilidir. Önemli tarihi olaylar, tarih değer taşıyan mimari yapılar, coğrafi ortamda gözlenen değişim, şehrimizde iz bırakmış şahsiyetler, folklorik unsurlar ve kültürel değerlerimiz derneğimizin öncelikli çalışma alanı olarak belirlenmiştir. Derneğimizin amblemi, Denizli’nin tarihi sürecinde önemli olayların yaşandığı ve şehrin çevresini saran Karcı Dağı, Honaz Dağı ve Çökelez Dağı’nı temsil etmektedir” dedi. 

İş birliğine hazırız

Kent kültürü ve tarihiyle ilgili olarak dernek olarak tüzel kişiliklerle işbirliği içerisinde projeler üretmek istediklerine dikkat çeken Başkan İbrahim Balık, “1176 Derneği’nin öncelikli hedefi, Denizli ve çevresinde Türkiye Selçuklularından Türkiye Cumhuriyetine kadar Türk tarihi ve kültürünü temsil eden değerleri gün yüzüne çıkarmak ve topluma mal edebilmektir. Bu çerçevede derneğimiz, şehrimizin geçmişini yansıtan tarihi birikimi kucaklayan bir anlayışa sahiptir. Denizli, Türk hâkimiyeti öncesine ait zengin bir tarihi birikime sahiptir. İnsanlık tarihinin ilk izlerini şehrimiz sınırları içerisinde değişik yerlerde bulabilmekteyiz. Bizler bütün bu tarihi birikimin korunması ve yaşatılması gerektiğine inanıyoruz. Ancak 1176 Derneği, Anadolu’da ve Denizli’de öncelikle Türk hakimiyetinin başladığı döneme odaklanmıştır. Şehrimizin tarihi birikimini yansıtan bütün çalışmaları takdirle karşılıyoruz. 1176 Derneği, bu alanda faaliyet gösteren tüzel kişiliklerle her zaman iş birliğine hazırdır. 1176 Derneği’nin temel misyonu şehrimizin tarihi, kültürel ve doğal kaynaklarının korunması ve yaşatılması için bilimsel araştırmalar yapmaktır. Ülkemizin, şehrimizin, tarihi ve kültürel değerlerini önemseyen, doğal kaynaklarını korumayı amaçlayan herkese kapımız açıktır.” Dedi.

AdminAdmin