GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-02-2023 15:47

UŞAK’IN DEĞERİ KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NDE

Paris Louvre, Floransa Bardini, New York Metropolitan Sanat, National Gallery of Art başta olmak üzere dünyanın pek çok önemli müzesinde örnekleri sergilenen Uşak halıları bu kez Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) görücüye çıktı.KKTCCumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin ve birçok önemli ismin yer aldığı sergi açılışına Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın da katıldı, Uşak’ın değerini Kıbrıs ile buluşturmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

UŞAK’IN DEĞERİ KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NDE

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi tarafından düzenlenen Uşak Halı Sergisi’nde yıldız ve madalyon gibi önemli motifleri taşıyan toplamda 46 eşsiz eser beğeniye sunuldu.Metrekaresinde 90 bin ilmek bulunan, tamamen yünden yapılan ve kök boyası kullanılarak doğallığın korunduğu el dokuması halılar büyük beğeni topladı. Ayrıca Uşak’a ait el dokuması kilimler de sergide yer aldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sergi Salonu’nda vatandaşların ziyaretine sunulan Uşak halılarına ve kilimlerine, kendisi de Uşaklı olan çağın önemli ressamlarından Devrim Erbil’in oluşturduğu desen ve motifleringörsel şöleninieşlik etti.

Bu tarz kültürel birlikteliklerin önemine işaret eden Başkan Çakın, “Uşak’ın değerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkıyla buluşturmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bizler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkıyla bir bütünüz. Birer sanat eseri olarak kabul edilen Uşak halılarının da bu birlikteliğe sunduğu katkı çok değerli. Başta Sayın Cumhurbaşkanı Ersin Tatar olmak üzere, katılım sağlayan ve sergide emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

CUMHURBAŞKANI TATAR’DAN ÖNEMLİ MESAJ
Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Biz biriz, beraberiz. Geleceğe birlikte yürüyeceğiz. Bütün bunlar bize güç vermektedir. Uşak’tan ülkemize gelen belediye başkanı ve heyetine teşekkür ederim. Var olacaksak geçmişimizi çok iyi öğrenmeliyiz. Geçmişten gelen kültürün ve yapılan çalışmaların değerini bilmemiz gerekir.” diye konuştu.

Öte yandan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve beraberindeki heyet KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı, KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre’yi, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar’ı, Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nu makamlarında ziyaret etti.

BAŞKAN ÇAKIN YERLİ OTOMOBİLİ TEST ETTİ
Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve beraberindeki heyet, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gururu yerli ve milli otomobil GÜNSEL B9’u denedi. Direksiyona geçen Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın test sürüşü gerçekleştirdi, aracın performansına ve konforuna işaret etti.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, sürüş sonrasında GÜNSEL Yönetim Kurulu Üyesi Yalvaç Akgün’den aracın özellikleri ve devam eden seri üretim çalışmaları hakkında bilgi aldı.

“Kısa süre içerisinde GÜNSEL’i yollarda görmek istiyoruz.” diyen Çakın, “Böylesine başarılı bir aracın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde geliştirilmiş olmasından büyük bir gurur duyuyoruz. GÜNSEL’in bu noktaya getirilmesinde emeği olan herkesi tebrik ederim.” dedi.

Öte yandan Kıbrıs Araba Müzesi ile Kıbrıs Herbaryum ve Doğa Tarihi Müzesi’ni ziyaret eden Başkan Çakın, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Suat Günsel ile de bir araya geldi.

AdminAdmin