GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-08-2022 15:25

COĞRAFİ İŞARETLE TESCİLLENEN ‘’ALANYA MUZU’NUN’’ LANSMANI GERÇEKLEŞTİRİLDİ 

Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaretle Tescillenen “Alanya Muzu’nun” lansmanına katıldı. 

COĞRAFİ İŞARETLE TESCİLLENEN ‘’ALANYA MUZU’NUN’’ LANSMANI GERÇEKLEŞTİRİLDİ 

 

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası, Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Alanya Muz Üreticileri Birliği ve Alanya Ziraat Odası tarafından Alanya Muzunun coğrafi işaretle tescillenmesi için yapılan çalışmalar ve başvurular sonucunda Alanya Muzu Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek literatürde yerini aldı. Alanya Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen Alanya Muzunun tanıtım lansmanına Kaymakam Ürkmezer, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Türk Patent Kurumu Coğrafi İşaretler Daire Başkanı Hakan Kızıltepe, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Kurum Amirleri ve STK’lar katıldı. 

Düzenlenen lansmanda katılımcılara; emekli öğretmen, yazar Haşim Yetkin tarafından Alanya Muzunun tarihi gelişimi hakkında bilgiler verilerek Alanya Muzunun tanıtım videosu gösterildi. Tanıtım videosunun ardından ALTSO Başkanı Mehmet Şahin tarafından Alanya Muzunun coğrafi işaretle tescillenmesi için yapılan çalışmalar ve geçen süreç hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. 

AdminAdmin