GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-09-2022 18:38

UŞAK'TA KURTULUŞUN 100. YILI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE TAÇLANDI

Kurtuluşun 100. yılının kutlandığı Uşak’ta etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. 26 Ağustos’tan itibaren başlayan coşku ve heyecan Kurtuluş Konserleri ile zirveye ulaştı.

UŞAK'TA KURTULUŞUN 100. YILI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE TAÇLANDI

Kurtuluşun 100. yılının kutlandığı Uşak’ta etkinlikler hız kesmeden devam ediyor.  26 Ağustos’tan itibaren başlayan coşku ve heyecan Kurtuluş Konserleri ile zirveye

ulaştı.

Daha önce vatandaşları sergi, tiyatro, gezi, müze açılışı gibi birbirinden renkli etkinliklerle buluşturan Uşak Belediyesi, kurtuluşun yıldönümünde zafer ruhunu zirveye taşıdı. Şehrin dört bir yanına yayılan Kurtuluş Etkinlikleri ’ne yediden yetmişe tüm halk ortak oldu.

YER-GÖK KURTULUŞ HEYECANI

Türkiye’nin ilk hava müfrezesi olarak Uşak’ta kurulan Kartal Hava Müfrezesi anısına düzenlenen etkinlikler heyecanı doruğa taşıdı. Muharip uçak geçişi ve paraşüt gösterisi izleyenlere gurur dolu anlar yaşattı; o anlara alkışlar eşlik etti.

Etkinlik alanında Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait bir uçak ve helikopterin bulunduğu ve havacılık üzerine kayda geçen fotoğrafların yer aldığı fuar ve sergi vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı.

MİLLİ KAHRAMANLAR KABİRLERİNDE ZİYARET EDİLDİ

Gün boyu devam eden programlarda Göğem Zafer Anıtı’na düzenlenen törenin ardından Çeçeli Kara Murat ile Kuvayı Milliye kahramanlarından Milletvekili Besim Atalay’ın Yunan askeri tarafından şehit edilen annesi Alime Hanım’ın ve kız kardeşi Ayşe Hanım’ın kabirleri ziyaret edildi.

“İSTİKLAL BAYRAĞI” BÜYÜK TAARRUZ YOLUNDA

Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100. yıl dönümü dolayısıyla, Anıtkabir’den alınan İstiklal Bayrağı 1 Eylül’de Uşak’taydı. Büyük Taarruz Bisiklet Grubu aracılığıyla taşınan bayrak, 1150 kilometrelik yolu kat edecek.

Gittikleri her şehirde Millî Mücadele kahramanlarının kabrinden toprak alan Büyük Taarruz Bisiklet Grubu kahraman Mehmetçiklerimizin topraklarını birbirleriyle buluşturuyor.

KURTULUŞ KORTEJİ’NDE CADDELER AY YILDIZA BÜRÜNDÜ

Etkinliklere Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın yanı sıra; Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, Milliyetçi Hareket Partisi Uşak İl Başkanı Ayhan Kınden ve onlarca vatandaş katıldı. Kortejde İsmetpaşa Caddesi’nde bir araya gelen vatandaşlar 50 metre uzunluğunda Türk Bayrağı açtı. Uşak Belediyesi’nin katılımcılara dağıttığı bayraklarla caddeler ve sokaklar kırmızı beyaza büründü. Yüzlerce katılımcının eşlik ettiği Kurtuluş Korteji’ne bazı vatandaşlar da evlerinin balkonlarından ve pencerelerinden alkışlarla yürüyüşe destek verdi.

İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehter Birimi’nin gösterisi eşliğinde İsmet Paşa Caddesi’nden başlayan korteje aynı zamanda Atlı Birlik ve Jandarma Komutanlığı Yürüyüş ekibi de katıldı.

Türk Bayrakları ve meşalelerle eşsiz görüntüler ortaya koyan kortej, Atapark’daki konser alanındaki etkinliklerle buluştu.

Atapark havuzunda gerçekleştirilen Flyboard gösterisinin ardından Uşaklı DJ Hakan Işık kalabalığa eşsiz bir müzik dinletisi sundu.

MANGA RÜZGAR GİBİ ESTİ

Kurtuluş Konserleri’nin ikincisi olan Manga konseri Uşak’lılara unutulmaz bir gece yaşattı. Binlerce vatandaşın katıldığı konserde birçok renkli görüntüler ortaya çıkarken grubun solisti Ferman'ın Uşakspor atkısı taktığı anlar vatandaşlar tarafından alkışlandı.

Belediye Başkanı Mehmet Çakın Manga grubuna hediyelerini takdim ettikten sonra birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Yıl boyunca başlattığımız 100. yıl etkinliklerini bu hafta çok daha büyük bir coşkuyla hep birlikte kutluyoruz. Bundan 100 yıl önce bu topraklarda 26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruzu 1 Eylül’de Uşak’ın kurtuluşuyla taçlandırdık. Bugün 100 yıl sonra o ruhu tekrar Uşak’ımızda hep birlikte yaşıyoruz. Bu toprakları bize vatan kılan özgür ve bağımsız bir şekilde yaşamamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize, tüm gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah bu millete bir daha Kurtuluş Savaşı yaşatmasın.” dedi.

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ise, “Bundan tam 100 yıl önce ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun önemini bugünlerde daha iyi anlıyoruz. Bugün özgür bir ülkede yaşıyorsak, bağımsız bir ülkede yaşıyorsak, bayrağımız gökyüzünde dalgalanıyorsa ve camilerimizde ezanlarımız okunuyorsa bunu başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan uğruna şehit olmuş şehadet şerbeti içmiş tüm şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Allah onlardan razı olsun. Bu millet istikbalsiz ve istiklalsiz yaşayamaz. Bağımsızlık ve hürriyet bizim kanımızda vardır. İnşallah yüzyıllar boyu bu vatanda hep beraber kardeşçe birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacağız.” ifadelerini kullandı.

KONSERLER DEVAM EDECEK

Kurtuluşun 100. yılı dolayısıyla düzenlenen konserler, 4 Eylül’e kadar her gün saat 21.30’da Atapark’ta devam edecek. 2 Eylül’de Oğuzhan Koç, 3 Eylül’de Kıraç, 4 Eylül’de ise Demet Akalın Kurtuluş sahnesinde olacak.

AdminAdmin