GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-09-2022 08:32

EŞME KİLİM FESTİVALİ BAŞLADI

EŞME KİLİM FESTİVALİ BAŞLADI

Bu yıl 24’üncüsü yapılan Uluslararası Eşme Turistik Kilim, Kültür ve Sanat Festivali dün yapılan resmi açılış töreni ve Murat Başaran konseriyle başladı. Festival kapsamında, Romanya, İran ve Azerbaycan’dan halk oyunları ekipleri Eşme’ye geldi ve burada kilim motiflerinden oluşan kıyafetleriyle çeşitli gösteriler yaptı.

Ayrıca Bursa ve Eşme Halk Eğitim Merkezi ekiplerinin de halk oyunları sahnelendi. Program kapsamında Kilim Kent Arşiv Müzesi’nde, Dr. Burhanettin Şenli İstiklal Harbinde Eşme Fotoğraf sergisi gezildi. Akşam saatlerinde ise festival kapsamında Murat Başaran bir konser verdi. Konser alanında binlerce vatandaş Murat Başaran’ın şarkılarıyla coşkulu ve zaman zaman duygusal anlar yaşadılar. Festivalin 4 Eylül gününe kadar süreceğini belirten Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin, Eşme Kilimini dünyaya tanıtmak için her yıl yaptıkları kilim festivali geleneğini bozmadıklarını belirtti.

Konsere katılımın yoğun olduğunu dile getiren Çetin, “Yaklaşık 2 yıllık bir pandemi süreci nedeniyle Eşme halkı böylesine bir etkinliğe hasret kalmıştı. Çünkü yasaklar nedeniyle festivalimizi ertelemek zorunda kalmıştık. Bu yıl yasaklar bitti ve festivalimizi kurtuluşumuzun 100. Yılı nedeniyle 4 güne yaydık ve dolu dolu bir program hazırladık. Murat Başaran güzel bir konser verdi ve bu etkinliklerimiz 4 Eylül gününe kadar sürecek. Konserlerimize ve festival programlarımıza Uşak, tüm ilçelerimiz ve çevre il ve ilçelerdeki tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Festivalin açılış programlarına Eşme Kaymakamı Selin Sarı ve ilçe yöneticileri de katıldı.

FESTİVALİN DİĞER KONSERLERİ ŞÖYLE:

2 Eylül 2022 Cuma (bugün): Simge Sağın

3 Eylül 2022 Cumartesi: Uğur Işılak

4 Eylül 2022 Pazar: Hande Yener

 

 

AdminAdmin