2. Ulusal Sait Faik Abasıyanık hikâye yarışmasına başvurular başladı

Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya İl Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen 2. Ulusal Sait Faik Hikâye Yarışması için başvurular başladı. Yarışmaya 31 Mart 2023 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

KÜLTÜR - SANAT - 18-11-2022 12:42

2. Ulusal Sait Faik Abasıyanık hikâye yarışmasına başvurular başladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya İl Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 2. Ulusal Sait Faik Hikâye Yarışması başlıyor. 1906 yılında Adapazarı’nda dünyaya gelen, öykücülüğü ile Türk Edebiyatında önemli bir yer edinmiş olan Sait Faik Abasıyanık’ın anısını yaşatmak, hikâye alanında yapılan çalışmaları desteklemek ve Sait Faik’i genç kuşaklara tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen yarışmaya 15 yaş üzerinde herkes katılabilecek. Yarışmaya katılacak için herhangi bir şehir veya bölge sınırlaması olmazken,  aynı zamanda yurt dışından da yarışmaya katılım mümkün olacak. Bunun yanı sıra yarışmaya düzenleme kurulu üyeleri, seçici kurul üyeleri ve üyelerinin yakınları katılamayacak.

Yarışmanın konusu ‘Ağaçlar’ olacak
Şehrin simge isimlerden olan ve Türk edebiyatında önemli bir yer edinen Sait Faik Abasıyanık’ın anılarını yaşatmak için gerçekleştirilen yarışmanın konusu “Ağaçlar” olacak. Şairin de şiir ve romanlarında sıklıkla kullandığı temalardan birisi olan ağaçlar hikayeleri yarışmanın ödüllerini belirleyecek.

Başvuru koşulları www.sakarya.bel.tr adresinden ulaşılabilecek
Yarışmaya 15 yaşını doldurmuş tüm vatandaşların katılabileceği gibi her yarışmacı, yarışmaya en çok 1 hikâyeyle katılabilecek. Daha önce herhangi bir yarışmadan derece almış hikâyelerle başvuru yapılamayacak. Başvuru koşulları www.sakarya.bel.tr adresinden ulaşılabilecek.

Son başvuru 31 Mart 2023
Son başvurunun 31 Mart 2023 tarihine kadar devam edeceği yarışmada, 1 Nisan -7 Mayıs 2023 tarihinde seçici kurul değerlendirmesi yapılacak. 8 Mayıs tarihinde sonuçların açıklanması ile birlikte, 11 Mayıs 2023’te yarışmanın ödül töreni gerçekleştirilecek. Yarışmanın sonuçları aynı zamanda www.sakarya.bel.tr (http://www.sakarya.bel.tr/) adresinden ilan edilecek. Yarışmanın düzenleme kurulunda Prof. Dr. Mustafa İsen, Doç. Dr. Furkan Beşel ve Sakarya İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nden Süleyman Acar yer alırken, seçici kurulda ise Sinan Çileli, Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu, Doç. Dr. Gülsemin Hazer, yazarlar Ali Ural ve Ercan Yılmaz yer alacak.  


ÖDÜLLER
Birincilik Ödülü: 8.000 TL 
İkincilik Ödülü: 5.000 TL 
Üçüncülük Ödülü: 3.000 TL 
Mansiyon Ödülü (3 Adet): 2.000 TL 

DİĞER HABERLER
SANATÇI BARIŞ KERİM CESUR, KÜTAHYA'DA FOTOĞRAF VE TİYATRO SEVERLERLE BULUŞACAK

SANATÇI BARIŞ KERİM CESUR, KÜTAHYA'DA FOTOĞRAF VE TİYATRO SEVERLERLE BULUŞACAK

16-01-2024 - KÜLTÜR - SANAT

Çulpa ara tatilde çocuklarla buluştu

Çulpa ara tatilde çocuklarla buluştu

14-11-2023 - KÜLTÜR - SANAT