CHP’li Yalım; “Derhal Tedbir Alınmalı!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım,5 yıldır devam eden şeker fabrikalarının satışı ile ilgili olarak gösterdikleri mücadelenin bugünkü durumu ile ilgili açıklama yaptı.

SİYASET - 25-11-2022 17:21

CHP’li Yalım; “Derhal Tedbir Alınmalı!”

Bundan yaklaşık 5 yıl önce şeker fabrikalarının satışı ile ilgili olarak gösterdikleri mücadele sonucunda gelinen noktayı vurgulayan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım; “Bugün şeker karaborsaya düştü fabrikadan 820 liraya alınan 50 kg'lik bir çuval şekeri bugün itibarı ile 1.280 liraya bakkallar satın alıyor. Arada rant var! Bu rant %56.10'dur! Bu para garibanın sofrasına kullandığı 1 kaşık şekerin yarısından fazlasının alınması demektir!” dedi.

 
“ÇİFTÇİ PANCAR EKİMİ İÇİN DESTEKLENMELİ”

Şeker fabrikalarının derhal geri alınıp çiftçinin pancar ekimi için desteklenmesi gerektiğini de belirten CHP Uşak Milletvekili Yalım; “Şeker aynı petrol gibidir petrol zammı nasıl her kalem ürüne etki ediyorsa şeker zammı da birçok gıda maddesini etkileyen bir girdi maliyetidir.  Bu nedenle derhal ve derhal tedbirler alınmalıdır. Tedbir alınmazsa seneye 50 liraya 1 kg şekeri satın alırız. Şeker satışı fabrikadan bakkallara direk satış şeklinde olmalıdır” ifadelerini kullandı.

DİĞER HABERLER

"UŞAK'TA CHP 35 YIL SONRA ZAFER KAZANDI"

01-04-2024 - SİYASET

HÜDA PAR Uşak Belediye Başkan Adayı Mehmet Salih Tosun, Ailesiyle Birlikte Oyunu Kullandı

HÜDA PAR Uşak Belediye Başkan Adayı Mehmet Salih Tosun, Ailesiyle Birlikte Oyunu Kullandı

31-03-2024 - SİYASET