CHP’li Yalım; “Ey TÜİK Enflasyon Oranını Adam Gibi Hesapla”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili bu Özkan Yalım, TÜİK’in (Türkiye İstatistik Kurumu) yayınladığı enflasyon oranları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

SİYASET - 29-11-2022 17:34

CHP’li Yalım; “Ey TÜİK Enflasyon Oranını Adam Gibi Hesapla”

“Ey TÜİK enflasyon oranını adam gibi hesapla ! Memur, emekli, dul ve yetim geçinemiyor! Kul hakkı yiyorsun! Bunun hesabını iktidarımızda vereceksin!” diyerek sözlerine başlayan CHP Milletvekili Yalım sözlerine şöyle devam etti; “ Hükümet kendilerine gelince, vergi toplamaya gelince yeniden değerleme oranını %122.29 olarak hesaplıyor.  Yani bin liralık vergi yeni yılda 2.222,90 liraya  yükseliyor. İş memura emekliye gelince; örneğin  aynı bin liralık  maaştaki artış %11 civarında olacak  yani  1.110 lira olacak! Adaletlerine bakın  bunların partilerinin ismi Adalet ve Kalınma Partisi (AKP)  "Adaletleri" vatandaşa işlemiyor. "Kalkınmaları" ise direk kendilerine ve yandaşlarına. Vatandaşa adalet de yok, kalkınma da! Yani partinin kısaltmasının AKP açılımı aslında "Ancak Kendimize Partisi" olması lazım.”
“YASAL İŞLEM BAŞLATACAĞIZ”
Memur ve emeklilere sandıkta bunların hesabını sormaları gerektiğini ileten CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım şunları da ekledi; “ Memur ve emekli kardeşim sandıkta bunun hesabını sorun! Biz size söz veriyoruz. Hükümetin kendilerine uyguladığı baskı ile evrakta sahtecilik yapan TÜİK çalışanları hakkında iktidarımızın ilk haftası yasal işlem başlatacağız. Bu sahtekarlığın hesabını tek tek verecekler! Bunlar sizin hakkınızı yiyorlar. Emeklilerin intibak yasasını çıkaracağız. Ayrıca SGK'lı çalışanların yaşa takıldıkları için emekli olmadıklarından dolayı her ay düşen maaşlarını artıracağız. Ülkemizde dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan bir olay var;  fazla prim ödeyen, az primi ödeyenden az maaş alıyor. Bu durumu hiç bir yabancıya anlatamazsınız. Matematik kurallarına bile ters. Eski matematik bilginleri olsa, bu olayı görse bunları sopa ile kovalardı. Bu dünya düzgün düzgün dönerken bir anda durup tersine dönmesi gibi bir şeydir bu ! Bunu kimseye anlatamazsınız! “

 

DİĞER HABERLER

"UŞAK'TA CHP 35 YIL SONRA ZAFER KAZANDI"

01-04-2024 - SİYASET

HÜDA PAR Uşak Belediye Başkan Adayı Mehmet Salih Tosun, Ailesiyle Birlikte Oyunu Kullandı

HÜDA PAR Uşak Belediye Başkan Adayı Mehmet Salih Tosun, Ailesiyle Birlikte Oyunu Kullandı

31-03-2024 - SİYASET