CHP'li Yalım'dan komisyonda 'tek adam' tespiti!

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Dışişleri Komisyonu'ndaki Antalya Diploması Forumu  Vakfıyla ilgili görüşmede, Cumhurbaskanı'nın tek yetkili olmasına itiraz ederek, "tek adam" vurgusu yaptı. Yalım'ın bu tespiti AK Partililer tarafından tepkiyle karşılandı.

SİYASET - 19-11-2022 14:01

CHP'li Yalım'dan komisyonda 'tek adam' tespiti!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili, AB Uyum Komisyonu üyesi ve AB Karma Parlamento Başkan Vekili Özkan Yalım, TBMM'de ve komisyonlarda yaptığı konuşmalar ve verdiği tepkilerle dikkatleri üzerine çekiyor. Yalım, Dışişleri Komisyonu'ndaki Antalya Diploması Forumu  Vakfıyla ilgili görüşmede yaptığı eleştirilerle yine ses getirdi. Cumhurbaskanı'nın tek yetkili olmasına itiraz ederek, "tek adam" vurgusu yapan Yalım, AK Partili üyelerin tepkisiyle karşılaştı.
Yalım, komisyondaki konuşmasında, Antalya Diploması Forumu  Vakfı kurulmak istendiğini anımsattı.
"MADDE AÇIK AÇIK TEK ADAM DİYOR"
Ancak vakıf kurulurken adaletli bir yönetimin olması gerektiğini ve Cumhurbaşkanı'nın tek yetkili olmasının yanlış olduğunu anlatan Yalım, "Vatandaşımızın çıkarına olan her şeyi onaylıyoruz. Bunda şüphemiz yok. Ancak bizim uyarılarımızın da dikkate alınmasını rica ediyoruz. Biz ne diyoruz; tek adam rejimi olmasın istiyoruz. Tek adam diyoruz. Biz böyle deyince kızıyorsunuz ama gerçekler ortada. Tekrardan deyince bize kızmayın çünkü buyurun işte dördüncü madde açık açık tek adam diyor. Yani sonuçta böyle bir hassasiyet var. O kimseyi zan altında bırakacak bir şey demiyorum yanlış bir şeyde demiyorum." dedi.
"DESTEKLEME ANTLAŞMASINI ONAYLADIK"
Özkan Yalım ayrıca, komisyonda başka kararların da alındığını belirterek, "TBMM Dışişleri Komisyonu Toplantısı'nda Avrupa'dan destekle ülkemizde yeni yapılacak yatırımları destekleyen IPAP 2023 ile 2027 Destekleme Antlaşmasını görüştük ve onayladık. Yatırım yapacak olan vatandaşlarımıza ve tüm millerimize hayırlı olsun." diye konuştu.

DİĞER HABERLER

"UŞAK'TA CHP 35 YIL SONRA ZAFER KAZANDI"

01-04-2024 - SİYASET

HÜDA PAR Uşak Belediye Başkan Adayı Mehmet Salih Tosun, Ailesiyle Birlikte Oyunu Kullandı

HÜDA PAR Uşak Belediye Başkan Adayı Mehmet Salih Tosun, Ailesiyle Birlikte Oyunu Kullandı

31-03-2024 - SİYASET