Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Faizde tek haneliye indik mi? İndik. Bundan sonra böyle devam edecek. Merak etmeyin enflasyon da inecek." dedi. Erdoğan, KIZILELMA'nın seri üretime geçeceği tarihi de açıkladı.

EKONOMİ - 26-11-2022 19:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle; Konya'nın artık uluslararası spor organizasyonlarının vazgeçilmez adreslerinden biri olacağına inanıyorum. Şehrimizi desteklemeyi sürdüreceğiz. Konya'nın bizim siyasi mücadele tarihimizde çok özel yeri var. Yerli ve milli duruşuyla daima kendinden söz ettirmiştir. Sizler 12 Eylül'den 28 Şubat'ın karanlık günlerine kadar tavrınızı milli iradeden yana koydunuz. Biz AK Partimizle yepyeni bir dönemi başlattık ve Türkiye'nin bir numaraları partisi olduk. Şu anda da bir numaralı Türkiye'nin en güçlü partisi olarak ayrıca Cumhur İttifakı olarak bu gücümüzü ülkemizin geneline yaymak suretiyle yolumuza devam ediyoruz. Sizlerin hayır duasını daima yanımızda hissettik. Bize destek veren tüm Konyalılara teşekkür ediyorum. Biz birbirimizi sadece Allah'ın rızasını kazanmak için seviyoruz. Bu sevdamızı da öyle birileri gibi lafta bırakmıyoruz. İcraatlarımızla, eserlerimizle ortaya koyuyoruz. 

Konya şehrimize toplam 80 milyar liralık yatırım yaptık. Eğitimden sağlığa, adaletten güvenliğe, ulaştırmadan tarıma her alanda şehrimizi tarihinin en büyük yatırım hamlesiyle tanıştırdık. Samimiyetle gayret gösterdik. Yatırımlarımız sayesinde Konya, AK Parti'nin eser ve hizmet siyasetinin sembol şehirlerinden biri haline gelmiştir. Konya, belediyecilikte örnek bir model ortaya koymuştur. 

KANLARI YERDE KALMAYACAK

Şu anda bizim ölenlerimiz Allah yolunda, vatan yolunda şehadete yürümüşlerdir. 3 şehidimiz var onların kanları yerde kalmayacak. Dünyada askerine Mehmet adını veren başka hiçbir ülke yoktur. Sevgililer sevgilisi peygamberimizin adından geliyor. Buralara böyle kolay kolay gelinmedi, gelinmez. Bizim Mehmetçiklerimizi hiçbir zaman bu din düşmanları bu kafir zümresi bitiremez.  Bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Rabbim bizlere de bu şehadeti nasip etsin. 

100 BİN KİŞİ KATILDI

AK Partili belediyeler başkalarıyla değil her alanda kendileriyle yarışmaktadır. Konya kendisine verilen her yatırıma ziyadesiyle karşılık veren bir şehirdir. Bugün bu gerçeğe Mevlana Meydanı'nda bir kez daha şahitlik ettik. 100 bine yakın Konyalı orayı doldurdu. O meydan neydi şimdi ne oldu! Çok kısa zamanda Mevlana Meydanı bambaşka bir güzelliğe kavuştu. Konya'nın 15 milletvekili var 10 tanesi bizde. Biz 15'te 15 demeye kararlı mıyız? Konyalı bu sözü verdiyse tutar.

Şehrimizi ülke ve dünya çapında öne çıkartacak yeni eser ve hizmetlerin de açılışını gerçekleştirdik. Açılışını yaptığımız proje ve hizmetlerin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Son 20 yıldır olduğu gibi bundan sonra da diğer 80 vilayetimizle de birlikte Konya için de çalışmaya devam edeceğiz. Biz birileri gibi musluğun, anahtarını değiştirenlerden değiliz. Bunlar sadece günü kurtarmanın peşinde. Biz attığımız adımlar, hayata geçirdiğimiz projelerle Türkiye Yüzyılı'nı gerçeğe dönüştürmenin derdindeyiz. Evlatlarımıza daha huzurlu Türkiye bırakma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

İKİ BÜYÜK DİPLOMATİK ZAFERE İMZA ATTIK 

Yaşanan her gelişme bizim muhalefete rağmen uyguladığımız politikaların haklılığını teyit ediyor. Bay Kemal yıllarca bizim şehir hastanelerimizi eleştirdi. Sosyal Güvenlik Kurumu'nu batıran sensin. Bu savaş ilk patlak verdiğinde Bay Kemal ve yandaşları bizi Batı'ya sırtımızı dönmekle suçladılar. Türkiye her iki komşusunu da gözeten dengeli politikasıyla hem krizden çok az etkilendi hem de tüm dünyanın takdirini kazandı. Tahıl anlaşması ve esir takasıyla kimsenin cesaret dahi edemediği iki büyük diplomatik zafere imza attık. Bana dedikleri hep şu: Ya Başkan bir taraftan sayın Putin bir taraftan sayın Zelenskiy her iki tarafı nasıl idare ediyorsun? Bu bir sırdır. Biz kimseyle kavgalı olmadık, biz düşman kazanma üzerine politikalar oluşturmadık. Şimdi Karadeniz Tahılı geliyor mu geliyor ve Sayın Putin ile dedi ki bunu birinci derecede fakir ülkelere gönder, tamam dedik biz varız. Buğday alıp un yapıp fakir fukara ülkelere göndermenin hazırlığı içerisindeyiz. Türkiye bu Bay Kemal buna senin hayalin bile ulaşamaz. Gıda kıtlığı çeken ülkeler Karadeniz'den giden gemiler sayesinde rahat nefes aldı. Avrupa ülkeleri kışı nasıl geçireceklerini düşünürken biz içimiz rahat şekilde kışa giriyoruz. 

FAİZ VE ENFLASYON MESAJI

Faizde tek haneliye indik mi, indik. Bundan sonra da bu böyle de devam edecek. Enflasyon da inecek bizim için önce faizdi. Faizi tek haneye indirdik. Şimdi buradan yatırımcılara sesleniyorum, gelin başta kamu bankaları olmak üzere size ama dikkat, yatırım kredisi vermede kamu bankaları var. Ve yatırım kredisiyle, hedefimiz; yatırım, istihdam, üretim, ihracat, büyüme. Dünyada en hızlı büyüyen ülkeler arasına ülkemizi sokacağız. 

KILIÇDAROĞLU'NA SERT TEPKİ

18 Mart Çanakkale Köprüsü nasıl olduysa Kanal İstanbul da öyle olacak. Denizin altından Marmaray'ı geçirdik. Engellemeseydiler 4 yıl erken bitecekti. Bir de Artvin'de Yusufeli Barajı'nı hidroelektrik santralini yaptık. Tamamen milli bütçeyle yaptık. 35 milyara maloldu. İnşallah her yıl 5 milyar oradan geri dönüş olacak. 7 yılda kendi kendini finanse edecek. Bay Kemal'in aklı buraya ermez. TOGG, yerli otomobil. Önce fabrikası yok, nerede dedi. Biz buna rağmen davet edelim dedik. Davet ettik, gelmedi. Ortağı da gelmedi. O hiç olmazsa yanından birilerini gönderdi. Şimdi haber göndermişler, doğru yalan bilemem. Gezmek istiyoruz dediler. Bana da sordular davet edelim gelsinler mi, gelsinler dedim.

Görsünler de, olur ya belki hakkı teslim ederler. İnşallah Şubat-Mart TOGG yollara koyuluyor. Herkes sıraya giriyor, ona göre. Konya durmadan bisikletle avunmasın, artık TOGG'la avunsun. Yabancı yatırımcılara Türkiye'ye gelmeyin çağrısında bulundu. Son olarak Türkiye Cumhuriyeti devleti ile uyuşturucu ticaretini yan yana getirdi. Böyle bir şey olur mu? Bu kadar gözlerini kararttı. Ya Kemal kendine gel. Senin yanındaki PKK'nın parlamentodaki uzantılarla yürümedik biz bu yollarda, sen bu yollarda onlarla yürüdün. Sen PKK'nın uyuşturucu ile ayakta durduğunu bilmiyor musun? Biz PKK'nın uyuşturucuyla ilgili olarak, kökleri, askerim, polisim toplayarak, imhasını yaparak bu mücadeleyi sürdürüyor. Sen birileri ile karıştırdın bu işi. Her zaman karıştırdığın gibi.

KIZILELMA İÇİN SERİ ÜRETİM TARİHİ

Hamdolsun sanayi, teknoloji, savunmada attığımız adımlarla, yüzde 20'si yerliydi. Şimdi savunmada yerlilik oranımız yüzde 80'e çıktı. 20 yıl önce bizim İHA'mız mı, SİHA'mız mı vardı? Bizim Kızılelmamız mı vardı? Ama şimdi bunların hepsi var. Daha Başbakan görevini almamıştım. Seçimi kazanmıştık. AB ülkelerini dolaşıyorduk. Süratle seçimi kazanan partinin genel başkanı olarak Amerika'ya gittim. O zaman oğul Bush vardı. Dedim ki, 'Sayın Başkan bize söz verdiniz ama şu anda bize İHA bile göndermiyorsunuz. Biz terörle mücadele etmeyecek miyiz?' 'Türkiye'ye süratle İHA gönderelim' dedi. Bize o zaman İHA verdiler.

Biz zannettik kalacak bizde. 24 saat bilemedin 48 saat kalacak şekilde verdiler. Biz o İHA'larla koordinatları, teröristlerin kaldığı yerleri tespit ediyorduk. Allah rahmet etsin, o zaman Özdemir Bayraktar ağabeyimiz kalktı, çocuklarıyla beraber adımı attı ve ilk etapta İHA'yı onlar yerli olarak üretmeye başladılar. Aradan kısa süre geçti, SİHA'yı da yaptı. O İHA o SİHA ve şimdi tabii ihracata da başladılar. Bizim bütün kuvvetlerimiz bunları kullanıyor. Şimdi bir de Akıncı'yı ürettiler. Şimdi Akıncı'nın özelliği; F-16'ların taşıdığı bombayı Akıncı da taşıyor. Şimdi bir de Kızılelma var. Bu hedeftir, ufuktur. İnşallah şimdi fazla değil 2023'ün sonuna doğru seri üretime geçmiş olacak.

CHP TÜRKİYE'NİN İÇİNE SOKULMUŞ BİR TRUVA ATIDIR

Muhalefetin bizi çekmek istediği oyunlara gelmeyecek, provokasyonlara asla prim vermeyeceğiz. Biz eser üretmeye devam edeceğiz. Biz soğukkanlılığımızı sonuna kadar koruyacağız. Yalan ve iftira siyasetine sarılsalar da biz hakikatin yolundan sapmayacağız. Gönülleri kazanmaya, kalpleri fethetmeye gayret edeceğiz. Bırakın Türkiye'de siyaset yapan, dünyanın hiçbir medeni ülkesinde böyle bir alçak yaklaşım, bu CHP'nin yaptığı gibi görülmemiştir. Hiçbir muhalefet böyle bir yaklaşım ortaya koymaz. Ama bizde koyar. Ne yaparsanız yapın. Kendileri 'biz başarılı oldular, iyi yaptılar mı diyeceğiz' dediler Meclis'te. Siz demeyin, benim milletim diyor. Dünyanın hiçbir yerinde Borsayı hedef alan muhalefet liderine rastlayamazsınız. 

Biz bunun için mevcut yönetim elinde CHP Türkiye'nin içine sokulmuş bir Truva atıdır diyoruz. Biz işte bunun için CHP emperyalistlerin oyuncağı haline dönüşmüş yapıdır diyoruz. Bay Kemal ve şürekasından ülkemize ve milletimize hiçbir hayır gelmez diyoruz. 2023 seçimleri yeni ufuklar açmakla kalmayacak inşallah bu sefil siyaseti de sonlandıracak. Sekiz aydır toplanmaktan başka bir şey bilmeyenler sandık güvenliği konusunu tartışmaya açarak kirli niyetlerini ifşa ediyorlar. Gerekli tedbirleri alarak bu müfterilere fırsat vermememiz önem taşıyor. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarken Türkiye Yüzyılı'na güçlü bir giriş yapacağız.

DİĞER HABERLER
UŞAK EMNİYETİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON: 33 YIL 9 AY HAPİS CEZALI YAĞMA ŞÜPHELİSİ YAKALANDI!

UŞAK EMNİYETİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON: 33 YIL 9 AY HAPİS CEZALI YAĞMA ŞÜPHELİSİ YAKALANDI!

21-02-2024 - EKONOMİ

UTSO’DA 2023 YILI SON MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ: YENİ YILA HUZUR VE BARIŞ TEMENNİSİ

UTSO’DA 2023 YILI SON MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ: YENİ YILA HUZUR VE BARIŞ TEMENNİSİ

27-12-2023 - EKONOMİ