Eğitim sen 28 yaşında

GÜNCEL - 21-01-2023 10:59

                       Eğitim sen 28 yaşında

                  

Eğitim sen Uşak şubesi 28. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir gece düzenledi. Geceye Genel merkez yürütme kurulu üyesi ikram Atabay,genel mali sekreteri Ahmet Karagöz, CHP uşak il başkanı Koray Akgün,merkez ilçe başkanı uğur dümen,il ve merkez ilçe yöneticileri  CHP uşak milletvekili aday,adayı doktor ali Karaoba, Atatürkçü düşünce derneği başkanı Ertuğrul Ayhan ve dernek üyeleri ,sol parti il yöneticileri,2021 tüm emekli sen yöneticileri ve eğitim sen üyeleri katıldı. Açılış konuşmasını eğitim sen uşak şube başkanı Deniz Ertunç'kürsü de üyelerine katılım sağlayan misafirlere seslendi. Başkan Ertunç’

Emeğin, barışın, eşitliğin ve özgürlüğün ülkesini kurmak adına birlikte mücadele verdiğimiz değerli eğitim sen dostları,

Haklarına, özgürlüklerine,  geleceklerine sahip çıkarak bugün eğitim sen saflarında mücadele eden siz eğitim ve bilim emekçilerini uşak şube yürütme kurulu olarak saygı ve sevgiyle selamlıyorum diyerek sözlerine şu cümlelerle devam etti. Sendikamızın 28. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlediğimiz gecemize eğitim sen güneşinin sofrasına, dostların arasına hoş geldiniz.

Türkiye’de eğitim ve bilim emekçilerinin mücadelesinin sesi olan eğitim sen 28 yaşında. Yüz yılı aşkın bir geçmişe sahip olan eğitim emekçileri mücadelesinin temsilcisi olan sendikamızın mücadele tarihi, 1908’de kurulan encümen-i muallimin’dentös’e,töb-der’den eğitim sen’e kadar uzanan onurlu ve kararlı yürüyüşün tarihidir.

Eğitim sen’i farklı yapan, sendikal mücadele ile demokrasi mücadelesinin bir bütün olduğuna inanması, türkiye’nin demokratikleşmesi için dünyada ve türkiye’de savaşın değil, barışın egemen olması, her türlü sınıfsal, dinsel, etnik ve cinsel ayrımcılığa son verilmesi için mücadele etmesidir.

Değerli dostlar,

Eğitim sen, 28 yıllık tarihinde sadece sendikal hakların değil, aynı zamanda demokrasi mücadelesinin öznesi olmuş, tüm anti-demokratik uygulamalara, toplum üzerindeki baskılara, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmeyi kendisine görev bilmiştir.

Eğitim sen, kapitalizmin tüm insani değerleri metalaştırdığı, savaşlar, işgaller, işkenceler, yoksulluk ve açlıkla dünyayı yaşanmaz hale getirdiği, baskı ve sindirme politikalarının yoğunlaştığı bir dönemde ısrarla eşitlik, özgürlük, barış ve kardeşlik taleplerini sahiplenmeyi sürdürecektir.dedi

Eğitim sen yürütme kurulu üyesi ikram atabay  28.kuruluş yıl dönümümüz kutlu olsun umudu büyütenlere sevdayı büyütenlere kutlu olsun.çünkü eğitim sen sevdayı büyütenlerin umudu büyütenlerin yeridir eğim sen bu ülkenin toprağına kök salmış bir çınardır dedi.

Eğitim sen genel mali sekreter ahmet karagöz’de katıldı. Karagöz,emek mücadelesinin yanında barış,kardeşlik mücadelesini eş güdümlü yürüten bir örgüttür.bu topraklarımızda barışı,kardeşliği,adaleti hakim kılmadığınız sürecec bu ceberrüt iktidardan kurtulma şansımızın olmadığını görüyoruz dedi.

 

DİĞER HABERLER
 Uşak Emniyeti, Kaçakçılıkla Mücadelede Büyük Başarıya İmza Attı

Uşak Emniyeti, Kaçakçılıkla Mücadelede Büyük Başarıya İmza Attı

27-03-2024 - GÜNCEL

Zeynel Altıntaş, İslice Mahallesi Muhtarlık Seçimlerine hız verdi

Zeynel Altıntaş, İslice Mahallesi Muhtarlık Seçimlerine hız verdi

26-03-2024 - GÜNCEL