İstanbul Teknik Üniversitesi, Mezun İstihdamında Dünyanın En İyi 250 Üniversitesinden Biri

Times Higher Education (THE) ve Emerging kuruluşlarının hazırladığı sıralamanın 2022 yılı sonuçlarına göre İTÜ, “mezunlarına en iyi istihdam olanağı sunan dünyanın en iyi 250 üniversitesi” arasında yerini aldı.

TEKNOLOJİ - 25-11-2022 22:35

İstanbul Teknik Üniversitesi, Mezun İstihdamında Dünyanın En İyi 250 Üniversitesinden Biri

İstanbul Teknik Üniversitesi, dönüşüm yılı ilan ettiği 2022’de öğrencilerine kazandırdığı aktif öğrenme yetenekleri ve gerçekleştirdiği etki odaklı araştırmalarla başarılarına yenilerini ekliyor. İTÜ, “2022 Küresel Üniversite İstihdam Edilebilirlik Sıralaması”nda 212. sırada yer aldı.

Dünyada mezunlarına en iyi istihdam olanağı sağlayan 250 üniversitenin yer aldığı sıralama, saygın akademik derecelendirme kuruluşlarından Times Higher Education (THE) ve yükseköğretim İK danışmanlığı kuruluşu Emerging tarafından ortak yapılan bir çalışma sonunda açıklanıyor. Sıralama hazırlanırken uluslararası nitelikte çalışan istihdam eden işverenler hem bulundukları ülkenin hem de diğer ülkelerdeki yükseköğetim kurumlarını oyluyor. Mezunlarına en iyi istihdam olanağı sağlayan üniversitelerin sıralaması; işverenlerin “akademik mükemmellik, dijital performans, işe odaklanma, sosyal beceriler ile dijital okuryazarlık, uluslararasılaşma ve uzmanlık” başlıklarında yanıtladığı anketlere göre şekilleniyor.

2022 Küresel Üniversite İstihdam Edilebilirlik Sıralaması’nda 44 ülkeden 250 üniversite yer buldu. İstanbul Teknik Üniversitesi, iş hayatına atılan mezunlarına dünya çapında en iyi istihdam olanağı sağlayan üniversiteler arasında yer aldı. Ayrıca, Türkiye’den listeye giren iki üniversiteden biri oldu. İTÜ, bu başarısıyla öğrencilerine mezuniyet sonrası iş bulma ve başarılı bir kariyer sürdürme noktasında dünya standartlarında yetkinlikler kazandırdığını bir kez daha ortaya koydu.

2022 Küresel Üniversite İstihdam Edilebilirlik Sıralaması’nda üniversite listesine ulaşmak için tıklayınız.

 

DİĞER HABERLER
İzmit, 'Bable Akıllı Şehirler Platformu'na Üyelikte Öncü Rol Üstlendi

İzmit, 'Bable Akıllı Şehirler Platformu'na Üyelikte Öncü Rol Üstlendi

01-09-2023 - TEKNOLOJİ

MASKİ, Hanpaşa'daki Menfez Çalışmalarını Başarıyla Sonlandırdı

MASKİ, Hanpaşa'daki Menfez Çalışmalarını Başarıyla Sonlandırdı

09-09-2023 - TEKNOLOJİ