Kızıl Gezegen'den ezber bozan keşif...

Ay'a ayak bastığımızdan beri Mars'a gitmenin hayalini kuruyoruz. Bu hayal henüz gerçek olmasa da gezegene pek çok uzay aracı göndermeyi başardık. Bu araçlar sayesinde Mars ile ilgili sayısız keşfe imza atılırken yapılan son araştırma Mars ile ilgili 3,4 milyar yıllık sır perdesini araladı.

DÜNYA - 02-12-2022 20:32

Kızıl Gezegen'den ezber bozan keşif...

'Kızıl Gezegen' olarak da anılan Mars yıllardır insanoğlunun hedefinde. İnsanoğlu henüz Mars'a ayak basmamış olsa da gezegene pek çok uzay aracı göndermeyi başardık.

Bu araçlar sayesinde Mars ile ilgili sayısız keşfe imza atılırken Bilim dünyası 'Kızıl Gezegen' ile ilgili 3.4 milyar yıllık bir sır perdesini aralamış olabilir.

Viking 1, Mars'ı araştırmak için 46 yıl önce gezegenin yüzeyine indi. Bir araştırma ekibi milyarlarca yıl önce, Viking'in iniş yaptığı yerden 965 kilometreden daha az bir mesafede gezegeni kasıp kavuran eski bir megatsunaminin kanıtını bulduklarına inanıyor.

Scientific Reports'ta yayınlanan çalışmaya göre, Mars'ın kuzey ovalarında, bir asteroit çarpmasının yol açtığı düşünülen 110 kilometre genişliğinde bir krater keşfedildi.

DİĞER HABERLER
Türkiye'nin yardımları Gazze'ye ulaşıyor

Türkiye'nin yardımları Gazze'ye ulaşıyor

14-11-2023 - DÜNYA

O görüntüler manipülasyon!

O görüntüler manipülasyon!

14-11-2023 - DÜNYA