‘Memleketin Kısmeti’ Tiyatro Oyunu Tarsus’ta Sahnelendi

Tarsus Belediyesi kentte kültür ve sanat etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Ankara Ekin Tiyatrosu tarafından sahnelenen, Aziz Nesin’in dünya görüşü ve hayatına değinilen “Memleketin Kısmeti” oyunu Tarsuslular tarafından büyük ilgiyle izlendi. 800 kişilik salonu tıklım tıklım dolduran Tarsuslular oyunu ayakta alkışladı.

KÜLTÜR - SANAT - 17-11-2022 14:13

 ‘Memleketin Kısmeti’ Tiyatro Oyunu Tarsus’ta Sahnelendi

Tarsus Belediyesi Türkiye genelinde sahnede sanat ile başka bir dünyayı sunan birçok oyuna ev sahipliği yaparak kentte sosyal hayatı canlandırıyor. Türkiye çağdaşlaşma tarihinin en önemli isimlerinden olan Aziz Nesin’in anısına bir vefa ve minnet borcu niteliğinde olan ve Ankara Ekin Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen “Memleketin Kısmeti” adlı oyun Tarsus Amerikan Koleji’nin 800 kişilik salonunda izleyicisiyle buluştu, salon tıklım tıklım doldu. İki perdelik oyunda Aziz Nesin’in yaşamından kesitler ve yazdığı hikâyeler güncel siyasi ve toplumsal olaylara uyarlanarak anlatıldı. Tiyatro Oyunu Yazarı Haluk Işık'ın, Aziz Nesin’e ithafen yazdığı müzikli güldürü oyunu, değerli usta oyuncuların sergiledikleri performansları ile seyirciyi kendine hayran bırakırken hem düşündürdü hem de güldürdü. Oyunda Aziz Nesin’in acı tatlı hatıraları, geçmiş ve bugünün siyasi olaylarına bakış ve duruşu canlandırıldı. Sahnelenen kıymetli oyunlar ile Tarsusluların sosyal hayatı canlanıyor, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın Tarsus’u bir kültür-sanat kenti yapma gayretleri ise vatandaşlar tarafından takdir ediliyor.

 

Işıl Poyraz, Bülent Ateşoğlu, Koray Ergun, Suat Ülhan, Murat Ercanlı, Murat Demirbaş, Ersen Ocak ve Burcu Oktav’ın rol aldığı ve başarılı performans sergilediği oyun Tarsuslu sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.

 

“TARSUS’UN KISMETİ DE SİZ DEĞERLİ HALKIMIZDIR”

Oyun sonunda çiçek takdimlerini yapmak üzere sahneye gelen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Ekin Tiyatrosu ekibine tek tek teşekkürlerini sundu. Tarsus Belediyesi olarak kültür sanat etkinliklerine büyük önem verdiklerini de vurgulayan Başkan Bozdoğan, “Aydınlanmacı ve özellikle Türkiye’deki çağdaşlaşma tarihinin en önemli isimlerden biri olan Aziz Nesin’e vefa ve minnet borcu olarak oyunu kaleme alan Haluk Işık’ı saygıyla selamlıyorum. Tadı damağımızda kalan bu oyun için Ankara Ekin Tiyatrosu’na ve bizim çocuğumuz Faruk Güvenç’e teşekkür ediyorum. Hiç kimse sınanmadığı günahın masumu değildir ve oyunda bizi bizle yüzleştirdiler. Yanlışları, hataları, yaptıklarımızı, söylediklerimizi değil; yapmadıklarımızı, söylemediklerimizle yüzleştirdiler. Ama asıl önemli olan, beni gururlandıran bugün bu salona gelen siz değerli halkımızdır. Çok çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu kentin, Tarsus’un kısmeti sizlersiniz. “Neye niyet ettiğini unutan memleketler, kısmetlerine düşenlerden şikâyet etmezler” yetinirler onla. Ama siz bunu yapmayın, hiçbir zaman niyetinizi unutmayın, hepinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

 

DİĞER HABERLER
SANATÇI BARIŞ KERİM CESUR, KÜTAHYA'DA FOTOĞRAF VE TİYATRO SEVERLERLE BULUŞACAK

SANATÇI BARIŞ KERİM CESUR, KÜTAHYA'DA FOTOĞRAF VE TİYATRO SEVERLERLE BULUŞACAK

16-01-2024 - KÜLTÜR - SANAT

Çulpa ara tatilde çocuklarla buluştu

Çulpa ara tatilde çocuklarla buluştu

14-11-2023 - KÜLTÜR - SANAT