Niğde Belediyesi’nden Çölyak Hastalarına Müjde

Açıldığı zamandan bu zamana kadar vatandaşların büyük beğenisini kazanan Niğde Belediyesi Modern Ekmek Fabrikası, 07.12.2022 tarihi itibariyle glütensiz ekmek üretimine başladı.

GÜNCEL - 06-12-2022 16:55

Niğde Belediyesi’nden Çölyak Hastalarına Müjde

Niğde Belediyesi Modern Ekmek Fabrikası, 07.12.2022 tarihi itibariyle glütensiz ekmek üretimine başladı. Somun ekmek, tava ekmeği, kepekli ekmek ve roll ekmek yanında çölyak hastaları için de glütensiz ekmek üretimine başlayan fabrika, ürünlerini şehrin muhtelif yerlerine kurduğu ekmek büfeleri aracılığıyla vatandaşlara ulaştırıyor.

Glütensiz ekmeğin ilk etapta dört büfede satışı gerçekleştirilecek;

Merkez Ziraat Bankası Yanı

Yeni Çarşı Meydan

Bor Yolu Shell Petrol Yanı

Eski Terminal Önü

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; ekmek fabrikasında hem kadın istihdamının sağladığını hem de şehrin farklı noktalarına kurulan büfelerde engelli vatandaşların çalıştığını söyleyerek, ürün yelpazeleri gün geçtikçe artırdıklarını, şimdi de glütensiz ekmek üretmeye başladıklarını ifade etti.

Başkan Özdemir; proje kapsamında, kadın istihdamı, engelli istihdamı ve çölyak hastaları için gerekli glütensiz ürünlerin üretilmesi hedeflerimiz vardı bu hedeflerimizi tek tek gerçekleştiriyoruz inşallah dedi.

Organize Sanayi Bölgesinde daha önce ekmek fırını olarak kullanılan fabrikayı en modern şekilde yenileyerek vatandaşların hizmetine soktuklarını ifade eden Başkan Özdemir; burayı tam kapasite ile çalışır hale getirdik, bu projemizle ilimizde kadınların ve engellilerin istihdamını artırdık, dedi.

“Saatte 5 bin 500 ekmek üretim kapasitesi ile hijyenik şekilde üretimin yapıldığı tesisimizde ihtiyaç sahibi kadınların istihdamını sağlıyoruz. Ekmek fabrikamızda hem kadın istihdamını sağlarken hem de şehrin farklı noktalarına kurulan büfelerimizde engelli vatandaşlarımızın da istihdamı ile ürünlerimizin sunumu ve satışını gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda fabrikanın hemen yanına kurulan çocuk kreşi ile de çalışan kadınlarımızın en büyük sorunlarından birisi olan kreş ihtiyacını belediyemizin imkanlarıyla çözüme kavuşturuyoruz.” diyen, Başkan Özdemir; Şehrimizin farklı noktalarına yeni açtığımız dört büfe ile büfe sayılarımızı artırdık, ihtiyaca göre yeni büfeler açmaya devam edeceğiz. İfadelerini kullandı.

DİĞER HABERLER
 Uşak Emniyeti, Kaçakçılıkla Mücadelede Büyük Başarıya İmza Attı

Uşak Emniyeti, Kaçakçılıkla Mücadelede Büyük Başarıya İmza Attı

27-03-2024 - GÜNCEL

Zeynel Altıntaş, İslice Mahallesi Muhtarlık Seçimlerine hız verdi

Zeynel Altıntaş, İslice Mahallesi Muhtarlık Seçimlerine hız verdi

26-03-2024 - GÜNCEL