UŞAK SANAT İLE BESLENMEYE DEVAM EDİYOR

Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Ekslibris Sergisi’nin açılışı sanatseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışa Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın da katıldı. Farklı ülkelerden birçok sanatçının eserleriyle düzenlenen sergi, Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde yerini aldı.

GÜNCEL - 07-12-2022 06:57

UŞAK SANAT İLE BESLENMEYE DEVAM EDİYOR

Ekslibris sanat eserleri eski yıllarda kitapların kartviziti olarak bilinmekte, kitap kapaklarının ilk sayfalarında resim olarak yer almaktaydı. Günümüzdeyse önemli bir sanat dalı olan Ekslibris’e birçok yazar kitaplarında yer veriyor. Ekslibrise yönelik önemli bir çalışmaya imza atan Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı kapsamında Uluslararası Ekslibris Yarışması düzenledi. Yapılan yarışmada Polonya’dan Anna Tronsjanowska birinci, Türkiye’den Ezgi Özkan ikinci, Nilgün Köseoğlu ise üçüncü oldu. Yarışmaya katılan sanatçıların eserleriyse bugün açılışı gerçekleşen sergide yerini aldı.

AÇILIŞI BAŞKAN ÇAKIN GERÇEKLEŞTİRDİ

Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın ve eserleriyle Sanat Galerisi’nde yerini alan sanatçıların açılışını yaptığı sergi Uşaklı vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. 23 farklı ülkeden, 135 yarışmacının 500 eşsiz eserini içinde bulunduran sergiye Uşak’tan da 8 sanatçı eserleriyle katıldı. Başkan Çakın ayrıca Uluslararası Ekslibris Yarışması’nın katılımcılarını tebrik ederek dereceye girenlere hediyelerini takdim etti.

MUHTEŞEM ESERLER SANAT GALERİSİNİ SÜSLEDİ 

Sergi açılışında konuşma yapan Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Zafer Güngen: “Bugün yarışma dolayısıyla belediyemize sanatsal eserlerden oluşan bir arşiv kazandırdığımız için ayrı bir mutluluk yaşıyoruz. Eserlerin kültür merkezimizi süslemeye devam edeceğinden hiç şüphe duymadığımı belirtmek isterim. Her zaman yanımızda olan Belediye Başkanımız Mehmet Çakın’a teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.


EKSLİBRİS SANAT AŞKINI ORTAYA ÇIKARDI
Yarışmanın İkincisi olan
Ezgi Özkan ise verdiği röportajda, “Tedirgin olarak yapmaya başladığım Ekslibris sanatına aşık olarak devam ettim. Yarışmaya katılım süreci benim için çok stresliydi ama mutlu son ile biten bir deneyim oldu. Bugün Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Ekslibris Sergisi’nde eserime yer verildiği için Uşak Belediyesine ve Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a minnettarım.” dedi.

SANAT IŞIĞI UŞAK’TA PARLAYACAK

Sergide konuşma yapan Başkan Çakın: “Sanat galerimizde gerçekleştirdiğimiz her açılışta ayrı bir heyecan ve mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Sergilerimizde aldığımız yoğun katılım ve ilgi bizi heyecanlandırarak daha fazlasına teşvik ediyor. Uşak halkına söz veriyorum, Sanat Galeri’si hiç boş kalmayacak. Dünyanın her yerinden gelen eserlere ev sahipliği yaptığımız için Uşak Belediyesi olarak gurur duyuyoruz. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Uşak Üniversitesi hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Şu an aramıza bulunan “100. Yılında Uşak’ın Tarihi ve Kültürel İzleri’’ Uluslararası Ekslibris Yarışması’nın ikincisi Ezgi Özkan’ı ve yarışmanın üçüncüsü Nilgün Köseoğlu’nu ve bütün katılımcıları tebrik ediyorum.” dedi.

Başkan Çakın, 16 Aralık tarihine kadar eserleri sergilemeye devam edeceklerini belirtirken, sanat ile ruhunu beslemek isteyen vatandaşları Uşak Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi’ne davet etti.

DİĞER HABERLER
 Uşak Emniyeti, Kaçakçılıkla Mücadelede Büyük Başarıya İmza Attı

Uşak Emniyeti, Kaçakçılıkla Mücadelede Büyük Başarıya İmza Attı

27-03-2024 - GÜNCEL

Zeynel Altıntaş, İslice Mahallesi Muhtarlık Seçimlerine hız verdi

Zeynel Altıntaş, İslice Mahallesi Muhtarlık Seçimlerine hız verdi

26-03-2024 - GÜNCEL