SİYASET
Giriş Tarihi : 28-02-2024 13:54

CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba'dan Çarpıcı Açıklamalar: Belediyelerdeki Usulsüzlükleri Gündeme Taşıdı

 CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba'dan Çarpıcı Açıklamalar: Belediyelerdeki Usulsüzlükleri Gündeme Taşıdı

İçerik: CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, bugün TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Uşak Belediyesi'nin taşınmaz satışları ve usulsüzlükleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karaoba, AKP döneminde yerel yönetimlerdeki rant ve usulsüzlüklerin arttığını ifade ederek, belediyelerin sorumluluklarını yerine getirmediğini ve halkın iradesine ambargo koyulduğunu belirtti.

Konuşmasında özellikle Uşak Belediyesi'nin 2 bin tane 400 kiloluk boruyu özel bir şirkete satması konusunu gündeme getiren Karaoba, bu işlemin kamuoyuna yansıyan haberlere göre usulsüz bir şekilde gerçekleştiğini iddia etti. Uydu görüntüleriyle desteklenen iddialara göre, boruların kaybolduğunu belirten Karaoba, "Makine ve Kimya Endüstrisine 'Bu size satıldı mı?' diye soru soruyoruz, cevap veren yok ve 'Son on yılda Uşak Belediyesinden alınan hiçbir hurda yoktur.' diye bir cevap geliyor. Buradan tekrar Belediyeye sesleniyorum: Nereye sattınız? Neyi sattınız? Nasıl sattınız? Paralar nerede? Uşak halkına hesap vermek zorundasınız." şeklinde konuştu.

Ayrıca, Belediye Başkanı Mehmet Çakın'ın lüks harcamalarına da değinen Karaoba, şehrin sorunlarına çözüm üretmek yerine ultra lüks bir makam odası yapıldığını ve halkın parasının gereksiz festivallere harcandığını ifade etti. Belediyenin borç batağında olduğunu belirten Karaoba, "Uşak her yağmurda sele teslim olurken, altyapı sorunları her geçen gün büyürken, belediyenin borçlarını kimse bilmezken siz lüks makam odaları yaptırdınız, halkın parasını gurbetçi festivallerine harcadınız, milletin hakkını yandaşa teslim ettiniz; bunu kabul etmedik ve etmeyeceğiz." şeklinde eleştirilerde bulundu.

Konuşmasını tamamlarken mikrofonun otomatik olarak kapatılmasına rağmen, Karaoba son sözlerini şu şekilde dile getirdi: "Merak etmeyin, bir ayınız kaldı, bu halk 31 Mart'ta size sandıkta yanıt verecek. Susacağımızı, sorgulamayacağımızı sanmayın; buradayız, halkımızın hakkını mutlaka arayacağız. Kayyumlara karşıyız; Uşak hakkını alacak, Türkiye hakkını alacak."

CHP sıralarından gelen alkışlarla tamamlanan konuşma, Uşak Belediyesi'nin taşınmaz satışları ve iddialarıyla ilgili kamuoyunu daha da hassas hale getirdi.

AdminAdmin