SİYASET
Giriş Tarihi : 29-02-2024 20:42

Kentimde Bir Gün Turistim Uygulaması Başlatacağız

Kentimde Bir Gün Turistim Uygulaması Başlatacağız


Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Belediye Başkanı Adayı Özkan Yalım, Taşyaran Vadisi başta olmak üzere Uşak’ta bulunan diğer tarihi ve doğa güzelliklerinin daha bilinir ve erişilebilir olması için gerçekleştireceği projeyi açıkladı.

Yalım; ‘’Bu fotoğraf bir tabloya ait değil! Burası gerçek ve memleketim Uşak'ta bulunan Taşyaran Vadisi Tabiat Parkı’ndan çekilmiş bir fotoğraftır.
Uşak’ta burası gibi harika birçok tarihi antik kentin bulunduğu yerler var! Maalesef bu harika yerleri bilen yok! Biz Belediye olarak bu yerlerin tanıtılması için Uşak Belediyesi’nin “Rehberler Eşliğinde Kendi Kentimde Bir Gün Turistim” uygulaması başlatacağız.
 Bu uygulama ile Uşak'ın diğer ilçelerinde ikamet eden vatandaşların yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin Uşak'ın önemli ve tarihi yapılarını tanıması için çok uygun fiyatlara organize edilen gezileri halkımıza sunacağım. Bu vesile ile Uşak'a gelen yerli ve yabancı turist ile Uşak esnafımızın yüzü gülecek!  
Çevre illere gelen turistler, düzenlenen turlar ile Uşak'a uğramadan gitmeyecekler! Uşak onların anılarında ve fotoğraf karelerinde hoş bir seda bırakan, unutamadıkları bir il olacak! Hem Uşak tanıtılacak! Hem de Uşak esnafımız kazanacak!
Uşak'ın giriş ve çıkışlarına ‘’Uşak'ı Tanımadan Geçme’’ tabelaları koyacağım. Buralarda turistler için danışma merkezleri açacağım.
Coğrafi bilgi sistemine dayalı dijital şehir planı uygulama araçları ile Uşak'ı gezmek isteyenler, uygulamanın rehberliğinde konum bilgisi ile gezdikleri yerler hakkında bilgiler alacaklar. Nerede ne yenilir, ne alınır, ne satılır bu uygulama ile lokasyonları farklı dil seçenekleriyle takip edebilecekler. Teknolojiyi tam otomatik makam odalarını donatmak için değil, Halkımızın rahatı için kullanacağımın sözünü buradan veriyorum. 
İlkler Şehri Uşak teknolojiyi kullanan bir kent olacak!’’ ifadelerini kullandı.

AdminAdmin