Uşak İl Genel Meclisi, Ağustos 2024 dönemi toplantısını 2 Ağustos 2024 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirdi. Toplantı, İl Genel Meclis Başkanlığında yapıldı ve gündemde önemli konular yer aldı.
Toplantı Gündemi ve İçerikler
Toplantı, yoklama ve açılış ile başladı. Ardından Eşme İlçesi Davutlar Köyü'nde yer alan 104 ada, 18 nolu parsel için hazırlanan Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Enerji Üretim Tesisi Alanı Amaçlı İmar Planı ile ilgili konular ele alındı. Bu konu, hem 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı hem de 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı olmak üzere iki farklı başlık altında değerlendirildi.1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Görüşmeleri
1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile ilgili olarak üç farklı komisyon tarafından hazırlanan raporlar görüşüldü:
İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Komisyon, enerji üretim tesisinin bölgeye olan etkilerini ve imar planının uygunluğunu değerlendiren bir rapor sundu.
Çevre ve Sağlık Komisyonu: Bu komisyon, tesisin çevresel etkilerini ve halk sağlığına olası etkilerini ele alan bir rapor hazırladı.
Tarım ve Diğer Hizmetler Komisyonu: Tesisin tarım alanlarına etkisi ve bölgedeki diğer hizmetlerle uyumunu inceleyen bir rapor sundu.
1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Görüşmeleri
1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı hakkında da benzer şekilde üç komisyon rapor hazırladı:
İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Uygulama planının teknik detaylarını ve uygunluğunu ele aldı.
Çevre ve Sağlık Komisyonu: Planın çevre ve sağlık açısından getireceği olası sonuçları değerlendirdi.
Tarım ve Diğer Hizmetler Komisyonu: Bu rapor, uygulama planının tarım alanlarına ve diğer hizmetlere olan etkilerini inceledi.
Seramik Atölyesinin Tahsisi
Toplantının diğer önemli gündem maddelerinden biri, mülkiyeti İl Genel Meclisine ait olan Merkez Özdemir Mahallesi Gün Sokak No:13 adresindeki seramik atölyesinin Uşak Belediyesi'ne tahsis edilmesi konusuydu. Bu madde, Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporun görüşülmesiyle ele alındı. Komisyon, atölyenin belediyeye tahsis edilmesinin ekonomik ve kültürel faydalarını değerlendirerek önerilerini sundu.
Dilek ve Temenniler
Toplantının son bölümünde meclis üyeleri dilek ve temennilerini iletti. Üyeler, bölgenin kalkınması ve halkın refahı için çeşitli önerilerde bulunarak gündem dışı konuları tartıştılar.
Gelecek Toplantı
Son olarak, gelecek toplantının günü tespit edilerek toplantı sona erdi.