ALAATTİN KARAHAN, KAPAKLAR KÖYÜ MUHTAR ADAYLIĞINI AÇIKLADI VE PROJELERİNİ PAYLAŞTI

GÜNCEL - 05-03-2024 13:16

 ALAATTİN KARAHAN, KAPAKLAR KÖYÜ MUHTAR ADAYLIĞINI AÇIKLADI VE PROJELERİNİ PAYLAŞTI

Kapaklar Köyü'nün sevilen simalarından Alaattin Karahan, köy muhtarlığı için adaylığını açıkladı. Kahvaltılı basın toplantısında projelerini paylaşan Karahan, köyün kalkınması ve halkına daha iyi bir yaşam sunma hedefini belirtti.

21 Temmuz 1976 tarihinde Uşak Kapaklar Köyü'nde doğan Alaattin Karahan, ilköğrenimini aynı köyde tamamladı. Orta öğrenim ve lise eğitimini Uşak İmam Hatip Lisesi'nde tamamlayarak 1994 yılında mezun oldu. Şu anda Atatürk Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü'nde eğitimine devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Karahan, çeşitli branşlarda lisanslara sahiptir.

Sivil Toplum yöneticiliği ve başkanlıkları

Karahan, spor ve medya alanındaki faaliyetleriyle de dikkat çekiyor. Kapaklar Gençlik Spor Kulübü'nün uzun dönem başkanlığını yapmış, Al-Ka Altın Kanatlar Spor Kulübü'nü kurarak başkanlığını üstlenmiştir. Ayrıca, Tingader 'İnternet Gazetecileri Derneği' Genel Yürütme Kurulu Üyeliği ve Uşak Şube Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

Adaylığını açıklayan Karahan, köyünün kalkınması ve halkına daha iyi bir yaşam sunma vizyonuyla hareket ettiğini belirtti. Projelerini ise şu başlıklar altında özetledi:

Park Düzenleme Projesi: Köy içindeki parkın, yeni bir proje ile düzenlenip hayata geçirilmesi.

Arazi Yollarının Stabilize Edilmesi: Köy arazi yollarının stabilize malzemeler ile yapılanması. İçme Suyu Sorununun Çözülmesi: Depodan hidrofor yardımı ile suyun basılması ile yüksek yerlerdeki su sıkıntısının giderilmesi, gerektiğinde ayrı bir su deposu yapımı.

Güvenlik Kameraları ve Köy Güvenliği: Köyün güvenliğini sağlayan güvenlik kameralarının sayısının artırılması ve halkın kullanımını sağlamak.

Kültürel ve Sportif Faaliyetler: Bahar dönemlerinde yağlı güreş ve şenlikler ile uygun zamanlarda sponsor firmaların katkıları ile kültür ve tarih turları düzenlenmesi.

Spor Kulüplerine Destek: Köyde bulunan 2 spor kulübüne gerekli desteklerin verilerek gençlerin sportif faaliyetlere yönlendirilmesi.

Mera Islah Projesi: Hayvancılık maliyetlerinin düşürülmesi için mera islah projesinin hayata geçirilmesi.

Tarımsal Kooperatifçilik ve Sulama: Tarımsal kooperatifçiliğe geçilmesi ve sulama için trafolar ile destek sağlanması.

Zafer Kalkınma Ajansı Destekleri: Öncelikle 'Süt İşleme Tesisi' kurularak köy sütünün değer kazanmasının sağlanması.

 

DİĞER HABERLER
GENÇ ÇİFTİN DESTANSI DÜĞÜNÜ GÖRKEMLE TAÇLANDI

GENÇ ÇİFTİN DESTANSI DÜĞÜNÜ GÖRKEMLE TAÇLANDI"

27-04-2024 - GÜNCEL

MAKAM ODASINDA BİR İLK

MAKAM ODASINDA BİR İLK

27-04-2024 - GÜNCEL