ALBAYRAK BİLGİ VE DENEYİMLERİNİ UŞAK HALKINA SUNMAYA HAZIRLANIYOR.

GÜNCEL - 09-03-2024 07:03

ALBAYRAK BİLGİ VE DENEYİMLERİNİ UŞAK HALKINA SUNMAYA HAZIRLANIYOR.

Siyasetin ve Uşak’ta Sivil toplumun deneyimli ismi Mali Müşavir Uğur Albayrak bilgi ve birikimlerini Uşak Belediyesi vasıtasıyla Uşak halkının hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

CHP’nin Uşak  Belediye Meclisi Aday listesinde 4 ncü sırada bulunan Albayrak siyasette, Mesleğinde, Sivil Toplum çalışmalarında tanınan ve güven duyulan biri olarak biliniyor. Albayrak daha önceden Maliye teşkilatında başarılı bir memuriyet döneminden sonra başladığı muhasebecilik döneminde de meslek camiasında güven verici  ve saygı duyulan bir kişile sahip olduğu, 2 dönem Uşak Mali Müşavirler Oda Başkanlığında başarılı çalışmalar yaptığı da biliniyor.

Albayrak CHP ile birleşen Yeni Türkiye Partisinin Uşak’ta kurucu il başkanlığını yaptığı dönemden siyasete çok tecrübe kazanmış olması deneyimlerini pozitif etki yapan olaylardan görünüyor.

Mali Müşavirler Oda Başkanlığı döneminde kamu kurumları ile olan  diyaloğu, etkin ve kısa sürede sonuç odaklı çalışması, uygulamadaki eksiklik ve aksaklıkların giderilmesinde ki başarıları muhasebe, esnaf ve sanayiciler tarafından takdirle karşınlandığı biliniyor.

Albayrak Siyasi çalışmalarında başarıyı  uzlaşı ve barış dili kullanarak icraatlarında istikrarlı ve iradeli duruşun artı değer katan sebeplerin varlığına bağlıyor.

Önceki dönemlerdeki siyasi ve sivil toplum çalışmaları nedeniyle basın camiası olarak bizlerinde yakinen tanıdığı Uğur Albayrak Meclis listesinde olması nedeniyle “ hayırlı olsun “ demek amacıyla bir kaç defa ofisine gittiğimizde gördük ki ofisi  gelip gidenlerle dolup taşıyor. O bir taraftan misafirleri ile ilgilenirken bir taraftanda gelen telefonlara cevap veriyor, her konuştuğuna heyecan ve azimle projelerini anlatıyor her konuştuğundan oy istemeyi ihmal etmiyor. 

Uğur Albayrak boş kaldığı vakitlerde telefonla insanlara ulaşmayı yada bire bir  ziyaretler yaparak Belediye Meclis üyeliği adaylığını, projelerini, YALIM ve Meclis Kadrolarını anlatmaya, tanıtmaya çalıştığını, diğer arkadaşlarınında zaman zaman ekip olarak, zaman zamanda bireysel olarak aynı şekilde çalıştıklarını belirtiyor.

Uğur Albayrak ile  baş başa kaldığımız bir ara “Başkanım Bir Röportaj”  dedik. Yok. Doğal konuşalım, siz sorun bende elimden geldiğince hemen cevaplayayım dedi.

Böyle başladık ve sorduk;

CHP UŞAK Belediye Başkan Adayı  Özkan Yalım’ın Projelerinin ve vaatlerinin yapılabilirlik durumunu ve projelerde kendisinin bir katkısı olup olmadığını sorduk, Albayrak kamuoyunun bilgisine ve takdirine sunulan bütün projeler Ankara, Eskişehir, Nevşehir, Afyon, Kütahya (Simav), İstanbul, Aydın gibi diğer illerde başarıyla yaşama geçirilen, uygulanan projelerdir. Ayakları yeri basmayan uygulanması mümkün olmayan proje yok, Uşak halkı bize görev verirse ekip olarak Allahın izniyle hepsinin çalışmalarını en kısa sürede proğramlamaya başlayacağız. Uşak halkı da bunları fazlasıyla hak ediyor. dedi.

Ekipteki herkesin fikir ve önerileri tek tek değerlendiriliyor. Projeler ve söylemler inceleniyor ve ince elekten geçtikten sonra paylaşılıyor. Dedi devam etti; Uşak İnsanı Hafif Raylı Sistemi kullanan Eskişehir, İstanbul ve Ankara insanlarından, Yapay Plaj ve Raylı sistemi kullanan Eskişehir insanından, Balon Turizm kazancını ve dünyaca meşhur ününün mutluluğunu yaşayan Nevşehir insanından, Jeotermal sıcak su sefasını yaşayan Afyonkarahisar ve Simav insanlarından daha az değerli değildir. Uşak’ta yaşayan  emeklilerimiz Ankara emeklisinden daha az değerli değildir. Engellilerimiz Yaşam Şartlarının iyileştirilmesi açısından Topuklu efenin şehri  Aydın’daki vatandaşlarımızdan daha az yaşam şartlarına hak edenlerimiz değildir. Bütün insanlarımız hak ve yaşam standartları açısından bir birinden farklı değildir. Bilakis biraz önce belirttiğim iyi ve güzel yaşam koşullarının hepsini bir arada yaşamaya hak eden kurtuluş ve kuruluşun topraklarında yaşayan ilkler şehrinin insanlarıdır. Uşak insanıdır. Şeklinde sözlerini devam etti.

Ekip olarak bunların yapılabilirliğine ve yapılacağına inanıyoruz. Ekipteki herkes  kendi dallarında uzman kişiler. Toplumda karşılığı olan kişiler. Başarıya şartlanmış kişiler. Başkan adayımız Özkan Yalım’ın en büyük şansı ise  üç dönem milletvekilliği yapması ile tecrübelenmiş olması, uşak’ı, uşaklının yaşam koşullarını, uşak imkanlarını hakim oluşu ve çalışacağı meclis ekibinin her birinin mesleki dallarında uzman ve tecrübe sahibi kişiler olmasıdır.   

Böyle bir kadro bir çok konuda sorunun oluşmasından önce görüp problemin yaşanmadan ortadan kalkmasını sağlayacak bilgi, birikim ve tecrübe sahibi olmalarıdır. Bu çok kıymetlidir. Şeylinde konuştu.

Peki bu projelerin maliyeti nedir. Bütçeniz var mı diye sorduk. Belediyeler hizmet yeridir. Yöneticiler Bütçe yok. Para yok diye mazeret üretemezler. Çalışmak ve yapmak zorundadırlar. Bütçe olacak. Bunlar yapılacak. Göreve gelirsek en kısa sürede yapılacakların tarihsel programlarını ve bütçelerini oluşturacağız. Elbette bunlarla ilgili kendi içimizde çalışmamız var. Göreve geldiğimizde fazla vakit geçmeyecek. Ancak şu dönemde bu konularda düşüncelerimizi kamuoyu paylaşmak başkanımız sayın Yalım’a aittir. Bunlar hassas konular. Dedi.

Uğur Albayrak’a seçimi kazanmaları durumunda belediye idaresinde aktif görev alıp olmayacağını sorduk. Meclise giren hiç kimse boşta kalmayacak, herkes masanın bir tarafından bir şekilde tutacak. Bunun ötesinde kazanmaları halinde Kollektif çalışmalarının sadece kendi ekip ve partilileri ile sınırlı kalmayacağını meclise girecek diğer partili üyelerin fikir ve önerilerini önemseyeceklerini, icraatlarında uzlaşı ve ortak çalışma dili kullanarak hiç kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden Uşak’a layık olduğu yere en kısa sürede gelmesi için el birliği ile elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. dedi. 

Albayrak’a son olarak 31.Mart seçim tahmini sorduk. Cevapladı; Diğer partilerin kaç oy alacakları bizim ilgi alanımız dışında. Biz kendimize bakıyoruz.  Çalışmalarımızda eksiğiniz var mı ona bakıyoruz. 01. Nisan’da ilk nerden başlamalıyız ona bakıyoruz. Uşak CHP’ yi bu kadar konsolide olmuş hiç görmedim. Adaylarından, İl Başkanından, üyesine kadar herkes canla başla çalışıyor. Biz çalışıp 35 Yıllık hasreti bitireceğiz. Uşak kazanacak. Hep birlikte kazanacağız. Hak eden kazansın. İyi Olan Kazansın Ama Uşak Kazansın… Diye sözlerini tamamladı.

DİĞER HABERLER
GENÇ ÇİFTİN DESTANSI DÜĞÜNÜ GÖRKEMLE TAÇLANDI

GENÇ ÇİFTİN DESTANSI DÜĞÜNÜ GÖRKEMLE TAÇLANDI"

27-04-2024 - GÜNCEL

MAKAM ODASINDA BİR İLK

MAKAM ODASINDA BİR İLK

27-04-2024 - GÜNCEL