"Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Deniz Ertunç, MESEM ve ÇEDES Projelerine Karşı Sert Tepki Gösterdi"

GÜNCEL - 13-03-2024 17:37

Uşak Eğitim Sen Şube Başkanı Deniz Ertunç, Türkiye'de uygulanan Mesleki Eğitim Merkezleri (MESEM) ve Çocuklar için Din Eğitimi ve Ahlak Bilgisi Dersi (ÇEDES) projelerine karşı sert bir tepki gösterdi. Ertunç, çocukların geleceğini olumsuz etkileyen bu projelerin, eğitim sistemine ve öğrencilere zarar verdiğini savundu. MESEM projesini eleştiren Ertunç, öğrencilerin "Bir gün okul, dört gün iş" slogunuyla hayata geçirilen uygulamanın, çocukları patronlara ucuz iş gücü olarak sunmanın önünü açtığını belirtti. Yoksul ailelerin çocuklarının ekonomik zorluklar nedeniyle okumak yerine zorunlu olarak çalıştırıldığını ifade eden Ertunç, MESEM'in çocuk işçiliğini meşrulaştırdığını ve iş cinayetlerine neden olduğunu vurguladı.

ÇEDES projesine yönelik eleştirilerinde ise Ertunç, devletin sadece belirli bir dinin ve mezhebin öğretilerini tüm okullarda 'tek doğru' olarak öğretmeye çalışmasının, farklı inançlardan gelen öğrencilere açık bir dayatma ve ayrımcılık olduğunu ifade etti. Laik eğitimin toplumda farklılıkların bir arada yaşamasının temel güvencesi olduğunu vurgulayan Ertunç, dini içerikli faaliyetlerin değil, laik ve bilimsel eğitimin okulların ana odak noktası olması gerektiğini söyledi.

 

Eğitim Sen olarak, MESEM ve ÇEDES projelerine karşı mücadele edeceklerini belirten Deniz Ertunç, eğitim ve bilim emekçileri, öğrenciler, veliler ve demokratik kamuoyunu birlikte hareket etmeye çağırdı. Ayrıca, okulların piyasa odaklı ve dini içerikli faaliyetlerin değil, laik ve bilimsel eğitimin mekânları olması için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

DİĞER HABERLER
GENÇ ÇİFTİN DESTANSI DÜĞÜNÜ GÖRKEMLE TAÇLANDI

GENÇ ÇİFTİN DESTANSI DÜĞÜNÜ GÖRKEMLE TAÇLANDI"

27-04-2024 - GÜNCEL

MAKAM ODASINDA BİR İLK

MAKAM ODASINDA BİR İLK

27-04-2024 - GÜNCEL