EĞİTİM SEN ÜYELERİ, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NDE BİR ARAYA GELDİ

GÜNCEL - 10-03-2024 14:01

EĞİTİM SEN ÜYELERİ, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NDE BİR ARAYA GELDİ

Uşak Eğitim Sen Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte kadın üyeleriyle bir araya geldi. Etkinlik kapsamında düzenlenen kahvaltıda konuşma yapan Eğitim Sen Kadın Sekreteri Özgür Gökkaya Ocak, kadınların günlük yaşamlarında karşılaştıkları zorluklara ve mücadelelerine vurgu yaptı.

Gökkaya, konuşmasında şunları ifade etti: "Biz kadınlar, hayatı elleriyle yaratanlar, her gün her dakika evde, işte, okulda, sokakta mücadele içinde bir yaşam sürdürüyoruz. Şiddetin ve ölümün eksik olmadığı bir hayat yaşamaktayız. Biz yaşamak istiyoruz dedikçe, onlar tarikatlarla, cemaatlerle kol kola 6284'ü hedef alıyorlar. Eşitlik istedikçe, sesimizi daha çok kesmek istiyorlar. Emeğimizin karşılığını almak istiyoruz diyoruz, bizi ve yarattıklarımızı yok sayıyorlar. Soluğumuzu kesmeye çalışıyorlar, ama başaramayacaklar. Neşeyle, inatla, dayanışmayla yaşamı kurmaya devam edeceğiz."

Kadınların umudu diri tuttuklarını vurgulayan Gökkaya, "Unutulmasın ki biz en karanlık gecede bile umudu diri tutanlarız. Gericiliğe teslim olmayanlarız. Laiklik demekten vazgeçmeyenleriz. Her 8 Mart'ta olduğu gibi bugün de sesimiz farklı dillerde, farklı kıtalarda aynı sözle yankılanacak. Bir kez daha ve daima; EMEĞİMİZ, BEDENİMİZ, KİMLİĞİMİZ BİZİM, MÜCADELEDE KARARLI, ÖZGÜRLÜKTE ISRARCIYIZ! YAŞASIN 8 MART, YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI!" şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan Eğitim Sen üyeleri, kadın dayanışmasını güçlendirmek adına bir araya gelmenin önemine vurgu yaparak, mücadelede kararlılıklarını sürdüreceklerini belirttiler.

 

DİĞER HABERLER
GENÇ ÇİFTİN DESTANSI DÜĞÜNÜ GÖRKEMLE TAÇLANDI

GENÇ ÇİFTİN DESTANSI DÜĞÜNÜ GÖRKEMLE TAÇLANDI"

27-04-2024 - GÜNCEL

MAKAM ODASINDA BİR İLK

MAKAM ODASINDA BİR İLK

27-04-2024 - GÜNCEL