İŞKENCE VE KÖTÜ MUAMELELERİN KARŞISINDAYIZ

Zafer Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı Seçkin BOYUNAĞA  İzmir Barosu, 17 Nisan tarihinde İzmir Geri Gönderme Merkezi’nde (GGM), sayıları net olmamakla birlikte 100'e yakın Afganistanlı kaçak ve sığınmacının işkence ve kötü muameleye maruz bırakılarak “gönüllü geri dönüş belgeleri” imzalamaya zorlandıkları ve zorla parmak basmalarının temin edildiği ihbarı aldıkları bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştır dedi.

SİYASET - 22-04-2022 21:38

İŞKENCE VE KÖTÜ MUAMELELERİN KARŞISINDAYIZ

 

Şurası muhakkak ki Zafer partisi olarak biz de işkence ve kötü muamelenin karşısındayız. İnsan onuruna yakışmayacak muamelede bulunmak isteyenler karşılarında bizi bulacaklardır. Yüce Türk Milleti, tarihinin hiç bir döneminde zulümden yana olmamıştır.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) verilerine göre Türkiye'de her 28 kişiden biri mülteci konumundadır. Dünya Mülteciler Günü öncesi UNHCR'nin 19/06/2017 tarihinde yayımladığı yıllık Küresel Eğilimler raporunda belirtilen rakamlara bakıldığında Türkiye'nin 2,9 milyon kişiyle en fazla sayıda mülteci ağırlayan ülke olduğu gerçeğiyle karşı karşıyayız. 2017 yılından bu güne kadar ise bu sayı yaklaşık 8 milyonu bulmuştur.

AB ülkeleri başta “iltica haklarının zorlaştırılması” olmak üzere, birçok konuda ortak hareket etme kararı alarak; “İkinci Ülke” veya “Güvenli Bölge” gibi tampon bölgeler oluşturarak Merkez Avrupa’yı mültecilere kapatan politikalar uygulamaktadırlar.

İngiliz hükümeti, bazı sığınmacıları doğu Afrika ülkesine, binlerce mil uzağa göndermek için ruanda ile bir anlaşma yapmıştır. Danimarka da aynı bağlamda, kaçakların ve sığınmacıların Ruanda’ya gönderilmesi kararı almıştır.

Dünyada; en ileri demokrasiye sahip ve insan haklarına saygılı olduğunu iddia eden ülkelerin uygulamaları alenen ortadayken, ülkemize kaçak yollardan giren; kaçak Afganlar ile neredeyse hiçbir kaydı tutulmadan ülkemize gelen Suriyelilerin sınır dışı edilmesi konusunda İzmir Barosu Göç ve İltica Komisyonu avukatları, milli menfaatlerimizi koruyup kollamak yerine suçlu, terörist veya ajan olup olmadıkları belli olmayan 8 milyon insanın savunuculuğuna soyunmuşlardır.

İnsanların göç etmelerinin en büyük iki nedeni, savaşlar ve uygulanan zulümlerdir. Geçici koruma altına alınan insanların  ülkelerinde savaş veya zulüm tehlikesi yoksa uluslararası hukuk gereği derhal ülkelerine gönderilmelidirler. Bayramlarda ve de değişik zamanlarda ve sürelerde Suriye’ye gidip dönebilen sığınmacıların misafirliği artık bitmiştir.Kaçak durumunda olanlar ve savaş yada zulüm tehdidine maruz kalanlar ile Güvenli Bölge oluşturularak oralarda bulunmaları sağlanmalıdır. Aksi taktirde savaş veya zulüm bahanesi ile kaçak yollardan ülkemize, eşlerini, çocuklarını, anne ve babalarını kendi ülkelerinde  bırakarak eli silah tutacak yaşta gruplar halinde ülkemize gelemezler ve ülkemizde kayıt dışı olarak elleri kollarını sallayarak dolaşamazlar.

Zafer partisi genel başkanı Prof.Dr.Sn.Ümit ÖZDAĞ bu konuda çok uzun sürede ve çok detaylı olarak çalışarak, kaçak ve sığınmacıları bir yıl içerisinde ülkelerine geri gönderme projesini başlatmıştır. Son iki hafta içerisinde Türkiye gündemine oturan bu konudan rahatsız olanlar, çeşitli bahaneler ile partimizi ve sayın genel başkanımızı yıpratma politikalarına başlamışlardır. Ne yazık ki güzide şehrimizin baro avukatları da buna alet olmaktadırlar.Çünkü sayın genel başkanımız kaçaklar ve sığınmacıların ulusal ve uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde bir yıl gibi bir sürede nasıl ülkelerine gönderileceğini her gün çeşitli platformlarda açıklamaktadır.

DİĞER HABERLER
HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı Mehmet Salih Tosun'dan Vatandaşlara Mesaj:

HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı Mehmet Salih Tosun'dan Vatandaşlara Mesaj: "Gelin Bu Sefer HÜDA PAR Diyelim!"

29-03-2024 - SİYASET

BÜYÜKBİRLİK PARTİSİ UŞAK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET KAHVECİ ESNAFLARI ZİYARET ETTİ

BÜYÜKBİRLİK PARTİSİ UŞAK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET KAHVECİ ESNAFLARI ZİYARET ETTİ

29-03-2024 - SİYASET