Saadet Partisi Uşak İl Başkanı Ramazan Yavuz Acar: “17 Ağustos’u Unutmadık, Unutmayacağız”

SİYASET - 17-08-2026 12:28

Saadet Partisi Uşak İl Başkanı Ramazan Yavuz Acar: “17 Ağustos’u Unutmadık, Unutmayacağız”

Saadet Partisi Uşak İl Başkanı Ramazan Yavuz Acar, 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nin 27’nci yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Acar, depremde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anarken, Türkiye’nin deprem gerçeğine karşı daha hazırlıklı olması gerektiğine dikkat çekti.

“27 yıl önce büyük bir acı yaşadık”

17 Ağustos 1999’da meydana gelen Marmara Depremi’nin Türkiye’nin hafızasında derin izler bıraktığını belirten Acar, aradan geçen 27 yıla rağmen yaşanan acıların unutulmadığını ifade etti.

Acar, 17 Ağustos’un yalnızca geçmişte yaşanmış bir felaket olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, depremin Türkiye için önemli bir uyarı niteliğinde olduğunu vurguladı.

“Deprem değil, tedbirsizlik öldürür”

Deprem gerçeğinin Türkiye’nin en önemli meselelerinden biri olduğunu ifade eden Ramazan Yavuz Acar, güvenli yapılaşma, etkin denetim ve afetlere hazırlığın hayati önem taşıdığını belirtti.

Acar, şehirlerin olası depremlere karşı dirençli hale getirilmesi gerektiğini dile getirerek, yapıların bilimsel ve teknik esaslara uygun şekilde inşa edilmesinin önemine dikkat çekti.

“Şehirlerimizi depreme hazırlamak zorundayız”

Saadet Partisi Uşak İl Başkanı Acar, açıklamasında sadece deprem sonrasında müdahale etmenin yeterli olmayacağını, asıl hedefin deprem öncesinde gerekli tedbirleri almak olması gerektiğini belirtti.

Acar, şehirlerin altyapısından yapı stokuna, toplanma alanlarından afet eğitimlerine kadar kapsamlı bir hazırlığın yapılması gerektiğini ifade ederek, kamu kurumları, yerel yönetimler ve toplumun tüm kesimlerinin bu konuda sorumluluk taşıdığını kaydetti.

“Hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz”

17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anan Acar, yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı dileklerini iletti.

Acar, Türkiye’nin bir daha aynı acıları yaşamaması için deprem gerçeğinin unutulmaması gerektiğini belirterek, “17 Ağustos’u unutmamak, sadece hayatını kaybedenleri anmak değil; aynı zamanda gelecekte yaşanabilecek depremlere karşı gerekli tedbirleri almak ve sorumluluklarımızı yerine getirmektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Saadet Partisi Uşak İl Başkanı Ramazan Yavuz Acar’ın açıklaması, deprem gerçeğine karşı toplumsal farkındalığın artırılması ve şehirlerin afetlere karşı daha dirençli hale getirilmesi çağrısıyla son buldu.

DİĞER HABERLER
“Her Türlü Haksızlığa Bayrak Açıyoruz”

“Her Türlü Haksızlığa Bayrak Açıyoruz”

15-08-2026 - SİYASET

Sorunlarımız Meclis Gündemine Taşınsın”

Sorunlarımız Meclis Gündemine Taşınsın”

15-08-2026 - SİYASET