TÜRK EĞİTİM-SEN ÜYELERİNDEN GÜÇLÜ BİR PROTESTO: EĞİTİMDE ŞİDDETE SON VERİLSİN!

GÜNCEL - 10-05-2024 20:56

 TÜRK EĞİTİM-SEN ÜYELERİNDEN GÜÇLÜ BİR PROTESTO: EĞİTİMDE ŞİDDETE SON VERİLSİN!

Uşak Şube Başkanı Irfan Kılınçer öncülüğünde Türk Eğitim-Sen üyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde seslerini duyurmak adına güçlü bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Siyah kokartları ve kurdeleleriyle donanmış eğitim çalışanları, eğitim camiasındaki şiddetin son bulması için çağrıda bulundular.

Basın açıklamasında vurgulanan temel taleplerden biri, eğitimde şiddete karşı etkili önlemler alınması ve öğretmenlerin güvenli bir çalışma ortamına sahip olmasıydı. Son zamanlarda artan şiddet olaylarına dikkat çekilerek, özellikle İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde okul müdürü İbrahim Oktugan'ın menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesi kınandı.

Eğitimdeki şiddetin temel sebeplerinden birinin yetersiz yasal düzenlemeler olduğuna dikkat çekildi. Eğitimcilerin itibarının zedelenmesi, güvenlik önlemlerinin yetersizliği, ve şiddeti teşvik eden yayınların önüne geçilmesi için acil adımlar atılması gerektiği vurgulandı.

Türk Eğitim-Sen'in daha önce hazırladığı kanun tekliflerine ve yapılan çağrılara rağmen eğitimde şiddetin önlenmesi için yeterli adımların atılmadığına dikkat çekildi. Meclis Araştırma Komisyonu kurulması ve Türk Ceza Kanunu'nda eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin ayrı bir suç tipi olarak ele alınması talep edildi.

Ayrıca, eğitim camiasının şiddete karşı gösterdiği tepkinin sadece kanun teklifleriyle sınırlı olmadığı belirtildi. Türk Eğitim-Sen'in öğretmenlerle birlikte yürüttüğü çeşitli eylem ve etkinliklerle, şiddetin önlenmesi için farkındalık oluşturduğu ve toplumun desteğini sağladığı vurgulandı.

Son olarak, eğitimde şiddetle mücadelenin sadece eğitimcilerin değil, tüm toplumun sorumluluğunda olduğu ve öğretmenlere verilen değerin çocukların geleceği için önemli olduğu vurgulandı. Türk Eğitim-Sen ve üyeleri, şiddetin son bulması ve güvenli bir eğitim ortamının sağlanması için kararlılıklarını sürdüreceklerini kamuoyuna duyurdular.

DİĞER HABERLER
UŞAK DERİ KARMA OSB BAŞKANI COŞKUN GÜNGÖR'ÜN BABASI HACI HÜSEYİN GÜNGÖR VEFAT ETTİ

UŞAK DERİ KARMA OSB BAŞKANI COŞKUN GÜNGÖR'ÜN BABASI HACI HÜSEYİN GÜNGÖR VEFAT ETTİ

20-05-2024 - GÜNCEL

KENTİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

KENTİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

20-05-2024 - GÜNCEL