"UŞAK'TA CHP 35 YIL SONRA ZAFER KAZANDI"

SİYASET - 01-04-2024 00:57

Sonuçlara göre, Uşak Belediye Başkanlığı için yarışan CHP adayı Özkan Yalım, 35 yıllık bir aradan sonra partisine zafer kazandırdı.

Türkiye'nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde sandık başına gitmesiyle birlikte, bir dizi sürpriz sonuç ortaya çıktı. AK Parti'nin birçok ilde oy kaybına uğradığı bir ortamda, Uşak'ta kesin olmayan sonuçlara göre CHP adayı Özkan Yalım, belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.

CHP, Uşak'ta en son 1989 yılında Ali Künek ile belediyeyi kazanmıştı. 35 yıllık bir sürecin ardından gelen bu zafer, birçok kişi için sürpriz oldu ve Özkan Yalım, Uşak Belediyesi'nin 25. başkanı olarak göreve başladı, böylelikle 20 yıllık AK Parti dönemi sona erdi.

Seçim kampanyası sürecinde Uşakspor'u satın almayı planladığını belirten Yalım, borçların ödenmesinin ardından resmi satışın gerçekleşeceğini söylemişti. Yalım, Uşakspor'un artık Uşak halkına ait olacağı sözünü vererek, kulüple ilgili alacakları olanların kendisine başvurmasını istemişti.

Sosyal medyada, Yalım'ın verdiği sözleri yerine getirmesi ve Uşakspor'un takipçisi olunması çağrıları yapıldı.

Uşak'ta AK Parti'nin oy kaybının, genel siyasi atmosferde özellikle emeklilere yönelik politikalara bir tepki olduğu iddia ediliyor.

Yalım, zaferini kutlamak için vatandaşları saat 22:00'da Uşak'ın en işlek caddesi İsmet Paşa Caddesi'ne davet etti ve katılanlarla birlikte galibiyetlerini kutladı.

ÖZKAN YALIM KİMDİR?

1969 yılında Uşak'ta doğan Özkan Yalım, ilk, orta ve lise eğitimini Uşak'ta tamamladı.

Uluslararası nakliyat, lojistik ve akaryakıt sektöründe yurt içinde ve yurt dışında ticari faaliyetlerde bulunan Yalım, aynı zamanda 25., 26. ve 27. Dönem Uşak Milletvekili olarak görev yaptı. 26. Dönem'de Avrupa Birliği Uyum Komisyonu ve Türkiye - Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Türk Grubu ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyeliği görevlerini üstlendi.

Fransızca ve Bulgarca'yı çok iyi düzeyde bilen Yalım, evli ve üç çocuk babasıdır.

DİĞER HABERLER
CHP UŞAK MİLLETVEKİLİ ALİ KARAOBA:

CHP UŞAK MİLLETVEKİLİ ALİ KARAOBA: "AKP'NİN UŞAK'TAKİ ENKAZI GÖZLER ÖNÜNDE"

27-04-2024 - SİYASET

HÜDA PAR Uşak Belediye Başkan Adayı Mehmet Salih Tosun, Ailesiyle Birlikte Oyunu Kullandı

HÜDA PAR Uşak Belediye Başkan Adayı Mehmet Salih Tosun, Ailesiyle Birlikte Oyunu Kullandı

31-03-2024 - SİYASET