SPOR
Giriş Tarihi : 02-05-2023 14:16   Güncelleme : 02-05-2023 14:16

BAŞKAN GÜRKAN, ÇOCUKLARI VE GENÇLERİ SPORLA BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, çocukların ve gençlerin özgür alanlarda sporla büyümeleri için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

BAŞKAN GÜRKAN, ÇOCUKLARI VE GENÇLERİ SPORLA BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

İstasyon Mahallesi’ndeki gençlerin ve çocukların taleplerini değerlendiren Belediye Başkanı Recep Gürkan, İstasyon Mahallesi Halı Saha ve Spor Tesislerinin hizmete sundu.

İstasyon Mahallesi Halı Saha ve Spor Tesislerinin açılış törenine İstasyon Mahallesi Muhtarı Yakup Çorbacı, CHP İl Başkanı Samet Kahraman, CHP Edirne 28. Dönem Milletvekili Adayları Ediz Ün, Ahmet Baran Yazgan, Ufuk Kanışkan, Ahmet Erken, mahalle halkı, gençler ve çocuklar katıldı.  

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından söz alan İstasyon Gençlik Spor Kulübü'nün Başkanı Murat Taşdemir, “Bize bu fırsatı sunduğu için Sayın Başkanımız Recep Gürkan’a, muhtarımıza teşekkür ederiz. Amacımız spor yapmak, çocuklarımıza spor yaptırmak. Bu konuda bizlere olanak sağladığı için Başkanımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

İstasyon Mahallesi Muhtarı Yakup Çorbacı da “Özellikle Belediye Başkanımız Recep Gürkan her konuda bize yardımcı olmuştur. Düğün salonumuz dahil tüm konularda bizlere destek oldu. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

İstasyon Mahallesi Muhtarı Yakup Çorbacı’nın ve mahalle halkının talepleri üzerine daha önce İstasyon Mahallesi’ne düğün salonu yaparak, hizmete sunduklarını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, düğün salonu inşaatı sırasında mahalle çocuklarını kendilerinden futbol oynayacakları bir alan talebinde bulunduklarını söyledi.  Buradan çocuklara seslenen Gürkan, “Bugün itibariyle söz verdiğimiz halı sahayı yaptık” dedi.

Halı Saha ve Spor Tesisleri’nin işletmesini İstasyon Gençlik Spor Kulübü'nün yapacağını ancak mahalle gençlerinin bu alanda özgürce oynayacağını belirten Gürkan, “Mahalledeki bütün gençlerimiz, bütün evlatlarımız burada sporlarını yapacaklar, spor kulübümüz de maçlarını ve antrenmanlarını burada yapacaklar” diye konuştu.

Gürkan, “Bizim bütün çabamız evlatlarımız için. Tıpkı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" sözünde söylediği gibi spor genç bedenlerde hem ahlakı, hem eğitimi, hem de sağlam kafa sağlam vücutta bulunur anlayışını yaşama geçirir. O yüzden biz de evlatlarımızın, çocuklarımızın sporla büyümesi ve sporla ilgilenerek başka zararlı faaliyetlere girmemesini temenni ettiğimiz için bu yatırımları yapıyoruz.  Güzel ve faydalı bir tesis oldu. Ben inanıyorum ki, mahallemizdeki bütün evlatlarımız, İstasyon mahallesindeki spor tesisimize, spor kulübümüzün önderliğinde, organizasyonuyla bu tesisten faydalanacaklardır” ifadelerine yer verdi.

GÜRKAN, “SIRADA KARAAĞAÇ MAHALLEMİZ VAR”

Halı Saha ve Spor Tesisleri’ni diğer mahallelerde de yaygınlaştırmak istediklerini belirten Gürkan, “ Öncelikle özellikle ihtiyacı olan mahallelerimize yapmayı istiyoruz. Daha önce Kıyık Semtimize, Tunca Spor Tesisleri’ni kazandırmıştık. Bugün de İstasyon Mahallemizdeki tesislerin açılışını yapıyoruz. Şimdi sırada Karaağaç mahallemiz var. Yakında inşallah onunda temelini atarak, buradaki tesisimizi Karaağaç Mahallesi’ndeki evlatlarımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Mahalle halkına da seslenen Gürkan, “Değerli hemşehrilerim, dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyoruz. Bu ülke, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimizin kanlarını toprağa dökerek, bize armağan ettikleri bir vatandır. Vatanımız kutsal, vatanımız dünyanın en güzel vatanı, bayramınız rengini şehitlerimizin al kanından alan o güzel bayrağımız, bu vatan ve bu vatanda yaşayan 85 milyon vatandaşımızın her birinin son nefesine kadar gönder de dalgalanmaya devam edecek. Biliyoruz ve inanıyoruz ki biz zor günlerin halkı ve zor günleri milletleriyiz. Bu millet ne zaman bir doğal afetle, bir felaketle karşılaşsa birbiriyle tek bir vücut olmasını, birbiriyle et ve tırnak gibi olmasını bilir. Bunun en son örneğini 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli iki depremde yaşanan ve 11 ilimizi etkileyen ama aslında 85 milyon vatandaşı ve 81 vilayeti etkileyen, o doğal afet de büyük depremde gördük. Edirne’den de İstasyon Mahallesi başta olmak üzere, deprem bölgesine elimizden gelenin fazlasını, gücümüzün yettiğinin fazlasını yaparak, destek olduk ve yardımcı olduk. Ben bu doğal afette, bu büyük depremlerde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum ruhları şad olsun! Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Birçoğu iyileşti ve taburcu oldu. Tabii ki depremin izlerini silmek için bütün Türk milleti seferber oldu. Hepimiz elimizden gelen destekleri yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Kahramanmaraş depremlerinin son yüzyılda dünyanın gördüğü en büyük depremlerden biri olduğunu belirten Gürkan, “Deprem bölgesine defalarca gitmiş bir insan olarak bunu söylüyorum, maalesef o büyük felakete gerektiği kadar, hazır olmadığımız ortaya çıktı. Gerektiği kadar titizlikle ve süratle müdahale edemediğimiz ortaya çıktı.  Biz büyük bir milletiz. Biz yeri ve zamanı geldiğinde bir olmayı, iri olmayı, diri olmayı bilen bir milletiz. Allah, bizim birliğimizi ve dirliğimizi hiçbir zaman bozmasın. İnanıyorum ki bahar mevsiminin başlangıcı olan 1 Mayıs’ta yine bu ülkeye baharı getirecek olan bu büyük Türk milletidir. Yine bu ülkede sen- ben ayrımı yapmadan, zengin- fakir ayrımı yapmadan, doğulu-batılı ayrımı yapmadan, kuzeyli-güneyli ayrımı yapmadan herkes yine bir baharda bu milletimize verdiğimiz sözü gerçekleştirerek bir olacak, iri olacak ve diri olacak. Buna yürekten inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ve aziz Türk milletinin dünyanın güçlü ve emperyalist bütün devletlerine kafa tutarak, bütün dünyadaki mazlum devletlere örnek olacak Kurutuluş Savaşını gerçekleştirdiğini belirten Gürkan, “O Kurtuluş Savaşında bu vatan için bu bayrak için şehit düşenler arasında her bölgeden, her şehirden, her köyden ve her ilden evlatlarımız vardı. Bu gün bu topraklarda özgürce yaşıyorsak doğusundan- batısına, Edirne’den-Hakkâri’ye ve Hatay’dan-Sinop’a özgürce geziyorsak, bunu o şehitlerimize borçluyuz. Bugün bu topraklar üzerinde ezanlarımız dinmeden okunuyorsa, şehitlerimize borçluyuz. Bugün al renkli Bayrağımız semalarda özgürce dalgalanıyorsa, bunu Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman şehitlerimize borçluyuz” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyetini çocuklara emanet edeceklerini belirten Gürkan, “Çocuklarımız ve gençlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimiz ilelebet payidar olacak. Güzel mahallemize, İstasyon mahallemize halı sahamızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Tüm mahallemizin bahtının açık olmasını temenni ediyorum. Hayırlı olsun! Hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.

Gürkan, çocuklar ve gençler ile birlikte Halı Saha ve Spor Tesisleri’nin açılışını gerçekleştirdi.

AdminAdmin