GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-09-2022 10:50

BAŞKAN KARAYİĞİT,”KÖYLÜ ÜRETMEZSE HERKES AÇ KALIR”

Fethiye’de tarım arazilerinin betona dönüşmesine tepki gösteren Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Kayaköy, Çamköy, Karaçulha, Kargı, Yanıklar, Çenger ve Faralya mahallelerinde hızla gelişen inşaat sektörüne dikkat çekti.

BAŞKAN KARAYİĞİT,”KÖYLÜ ÜRETMEZSE HERKES AÇ KALIR”

Tarım arazilerine yapılan kaçak bungalov tarzı binaların tarıma gölge düşürdüğünü, ilerleyen günlerde ekilecek bir alanın kalmayacağını kaydetti. Fethiye’nin bakirliğini kaybettiğini dile getiren Karayiğit, tarım arazilerinin korunması gerektiğinin altını çizdi.

“ÇİFTÇİLER ARAZİSİNİ BETONA HARCAMASIN”
Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, “Kayaköy’de, Çamköy’de, Faralya’da, Karaçulha’da, Yanıklar’ada Kargı’da ve Bozyer’de tarım arazileri hızla inşaat alanına dönüyor. Düşünüyorum 10 sene sonra ne olacak? Fethiye’de yaşayan ya da dışarıdan gelip yerleşen insanlar evinin önünde 2 tane marul dikip, maydanoz ekip yetiştiremeyecek mi? Hangi toprakta karnı doyacak? Bu işin sonu kötü… Toprak olmadığı zaman çiftçi, köylü üretmezse herkes aç kalır. Betonun yenmeyeceğini o zaman öğreniriz. Ama iş işten çoktan geçmiş olur. Benim önerim çiftçiler ekip biçmeye devam etsin, arazisini betona harcamasın” dedi.

AdminAdmin