CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada TBMM'nin önemine dikkat çekti. Karaoba, AKP'nin "Meclis tatile girsin" oylamasında kuliste saklanarak oy kullanmamasını eleştirdi. Ülkenin içinden geçtiği zor dönemde Meclis'in çalışmaya devam etmesinin önemine vurgu yaptı.

CHP'li Karaoba, "Seçim Ekonomisi"yle giderek kötüleşen hayat şartlarını iyileştirmek ve KDV & ÖTV oranlarının yükselmesiyle artan temel ihtiyaç fiyatlarına çözüm üretmek amacıyla Genel Görüşme açılmasına ilişkin Olağanüstü Toplantı çağrısının yapıldığı sırada TBMM'de hazır bulunduğunu belirtti. Ancak, bu görüşmeleri ve Meclis'in daha uzun çalışmasını reddeden AKP'li milletvekilleri hakkında eleştirel bir açıklamada bulundu.

Karaoba, içinde bulunulan ekonomik buhrana hem sebep olanları hem de sorunu görmezden gelenleri tarih karşısında sorumlu tuttuğunu ifade etti. Zamlarla mücadele etmeyip tatil döneminde aktif olmayan AKP'nin, Meclis mesaisine gelince tatilden taviz vermediğine dikkat çekti.

Milletvekili Karaoba'nın bu açıklamaları, siyasi tartışmaların ve ekonomik krizin yaşandığı dönemde ülkedeki mevcut durumu ve siyasi partilerin tutumlarını yeniden gündeme getirdi.